3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

Opstelling SteDoCo 1

Afgezien van de eerste tien minuten was SteDoCo in Veenendaal heer en meester. De eindstand van 0-4 stond bij rust al op het bord, dankzij doelpunten van Simon van Zeelst, Olivier Pilon (2x) en aanvoerder Joran Schröder.

Puzzelen

Frans Adelaar moest weer puzzelen om de personele problemen het hoofd te bieden. Vooral de achterhoede is vanwege blessures van Steven Edwards, Yannick Cortie en Ingo van Weert en het afhaken van Bryan Jongeneel een zorgenkindje. Dit keer stond Ibi Touré weer achterin, naast hem maakte Simon van Zeelst zijn opwachting. Beide heren deden het uitstekend. Etienne Mariana was de rechtsback, het was zijn 18e basisplaats; linksachter stond Mitchell de Zwart, waardoor Jesse Wielinga nu op het middenveld speelde. Verder was er op het middenveld plaats ingeruimd voor onder andere Jeroen Sterrenburg, voor wie dit zijn eerste basisplaats was. Voorin waren er geen echte buitenspelers, want Vincent Verheul was afwezig en Benjamin van Wanrooij en Giovanni Hiwat zaten op de bank, waardoor het voor de eerste keer dit seizoen was dat Olivier Pilon en Joran Schröder op deze manier vanaf het begin samenspeelden. En we hebben zaterdag gezien wat er dan kan gebeuren.

Eerste doelpunt

Zoals gezegd was het begin voor DOVO, maar de 2 kansjes waren niet aan de thuisploeg besteed. In de 12e minuut mocht SteDoCo een hoekschop nemen. Guytano dos Santos nam de corner, Simon liep van de tweede naar de eerste paal en kopte uitstekend binnen. Het eerste doelpunt van Simon in Hoornaarse dienst was een feit. Sowieso lijkt het er op dat de oud-speler van DOVO na een stroef begin (mede door blessures) zijn draai lijkt te hebben gevonden, eerst op het middenveld en in deze wedstrijd als verdediger. DOVO was 5 minuten later gevaarlijk bij een aanval, maar Jeroen was eerder bij de bal dan spits Quincy Arends en voorkwam zo een gelijkmaker. Daarna was het tijd voor SteDoCo. In de 32e minuut werd SteDoCo nog een penalty onthouden, toen Olivier binnen de zestien gehaakt werd door aanvoerder Daan Disveld. Scheidsrechter Aaffouallah wuifde de protesten gedecideerd weg. Twee minuten later werd Olivier uitstekend diep gestuurd door Guytano dos Santos. Los van zijn directe tegenstander Rodny Hofman dribbelde de rappe aanvaller het strafschopgebied in en passeerde doelman Jeroen Vrolijk: 0-2. Een paar minuten later was Olivier op links weer los van Hofman, maar zijn pass op Guytano werd nipt van richting veranderd door Disveld. Het deerde SteDoCo niet want de aanvallen bleven komen. In de 40e minuut was het de beurt aan Joran om op links aan de aandacht van zijn directe tegenstander te ontsnappen. De pass van Mitchell (ook ex-DOVO) was op maat en ook Joran passeerde doelman Vrolijk: 0-3. Vlak voor rust maakte Olivier zijn 2e van de dag en zijn 8e in totaal. Mitchell speelde Hofman weer zoek, passte naar Olivier en die nam met rechts aan, wipte en passant de bal over het been van Lars Rebergen en schoot met links keihard in het dak van het doel: 0-4 en wedstrijd gespeeld.

Wissels

DOVO trainer Florian Wolf greep in de rust met 2 wissels uiteraard in en probeerde er zo nog een acceptabele uitslag voor de thuisploeg van te maken. SteDoCo bleef echter eenvoudig overeind en had zelfs nog kans op meer doelpunten. Zo dacht Olivier met een boogbal de keeper te verschalken, maar de bal was niet hoog genoeg en Vrolijk kon de bal eenvoudig pakken. DOVO was niet bij machte om het tij nog te keren en deed diverse Veenendaalse toeschouwers besluiten om de door een koude oostenwind geteisterde tribune vroegtijdig te verlaten, hopende op betere tijden voor de eens roemruchte amateurclub. SteDoCo maakt door deze overwinning nog niet de gehoopte sprong naar boven, maar nestelt zich wat vaster in de staart van de grote middenmoot. Al met al was het een mooie en verdiende overwinning, die naar meer smaakt. Zeker het koningskoppel zie ik graag in de basis starten, want zeg nou eerlijk: als je én Olivier Pilon én Joran Schröder in de ploeg hebt, dan laat je die, mits fit, toch altijd samen spelen? Maar de beslissing ligt bij Adelaar en gelukkig maar.

Dinsdagavond is de volgende wedstrijd alweer, thuis om 20:00 uur tegen VVOG, de nummer één na laatst in de Derde divisie.