4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Deze doordeweekse wedstrijd had voor SteDoCo een slecht verloop. Bij aanvang bleken er slechts 2 veldspelers op de reservebank aanwezig te zijn. De absentielijst  bevatte maar liefst 6 spelers, deels door blessures, maar ook om andere redenen. Bovendien ontbrak coach Adelaar vanwege corona.  Vooraf was, ondanks de vele afwezigen, de stemming hoopvol. Afgelopen zaterdag had men in Veenendaal toch laten zien waar SteDoCo echt toe in staat is? Maar zo is elke wedstrijd anders, want nu kreeg men met 1-4 klop van de nummer voorlaatst!

Goed begin

Vanwege afwezigheid van Joran Schröder stond Vincent Verheul in de spits en Olivier Pilon links voorin. Al in de eerste minuut kreeg Vincent, na een goede actie van Benjamin van Wanrooij, een uitstekende kans. Hij raakte de bal echter niet goed. Al snel daarna kreeg Vincent weer een kans, maar zijn schot werd door keeper Wouter Polhoud uit de bovenhoek tot corner verwerkt. Een paar minuten later raakte Olivier Pilon de binnenkant van de paal, weer geen doelpunt. Na bijna een kwartier kreeg VVOG de eerste kans, maar het schot van Job Hoogedoorn werd gepareerd door keeper Lars Bleijenberg.  Vervolgens zag Jeroen Sterrenburg zijn schot over gaan en lukte het Olivier niet om alleen voor de keeper de bal binnen te koppen. In deze periode beperkte de tegenstander zich tot verdedigen en, waar mogelijk, te counteren.

Kentering

Na ruim een half uur gebeurde waar iedereen bang voor was. Een spaarzame uitval van VVOG bracht de bal bij Jeremy de Graaf die van afstand uithaalde en de stand op 0-1 bracht. SteDoCo antwoordde met een goede aanval , opgezet en tevens afgemaakt door Etiën Mariana: 1-1. Vervolgens ging de thuisclub door met aanvallen, maar weer was het VVOG dat scoorde. Een schot van Pernelly Biya gooide roet in het eten, waardoor de rust met 1-2 aanbrak.

Ander beeld

Na de rust probeerde SteDoCo de schade te herstellen, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Na enig geklungel in de achterhoede was het Dean van Ooijen die, naar later bleek,  met een kopbal de wedstrijd al vroeg in het slot gooide. SteDoCo was duidelijk aangeslagen en VVOG putte hieruit energie. Er lukte steeds minder bij de thuisploeg en de gasten verdedigden daardoor vrij gemakkelijk. Bovendien kregen zij via hun gevaarlijke counters kans op meer. Uiteindelijk gebeurde dat laatste via een afstandschot van Rafik El Hamdi: 1-4. Dit was het definitieve slot op de wedstrijd en konden de gasten zich rustig naar het eindsignaal bewegen, temeer ook omdat SteDoCo een steeds lustelozer aanblik vertoonde.

Aanstaande zaterdag speelt SteDoCo weer thuis, nu tegen subtopper Hoek. Hopelijk kan dan een goed resultaat deze wedstrijd op de achtergrond doen belanden.