4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Tegen hekkensluiter GOES leed SteDoCo afgelopen zaterdag een stevige nederlaag. Het werd 0-3.

Vroeg

Adelaar stuurde dezelfde 11 het veld in als vorige week, toen met 3-1 verloren werd van Ajax amateurs. En net als in Amsterdam keek SteDoCo al heel vroeg tegen een achterstand aan. In de 4e minuut gaf oud SteDoCo-speler Gianni Tiebosch een prachtige pass op rechtsback Jelle Klap, die door de roodzwarte verdediging heen rende als een mes door de boter. Jesse Wielinga kopte onder de bal door en Klap kon de 0-1 binnentikken. Al na 4 minuten liepen we weer achter de feiten aan. Voordeel was dat we ook nu weer ongeveer 90 minuten hadden om orde op zaken te stellen. Binnen een kwartier na de goal waren we getuige van zeker 8 kansen voor de thuisclub, maar onder andere Joran Schröder, Vincent Verheul, Steven Edwards en Simon van Zeelst misten voor de goal, sommigen zelfs op een meter van de doellijn. In de gehele eerste helft konden we bijna 20 grote en kleine kansen dan wel mogelijkheden noteren voor SteDoCo, maar de bal ging er niet in. Aan de andere kant was GOES bij enkele snelle uitbraken zeer gevaarlijk en had Steven Edwards zijn handen en voeten vol aan de behendige spits Sylvio Hage. Vlak voor rust moest Etienne Mariana op de doellijn redding brengen op een schot van Huib van Hecke. In blessuretijd had Joran de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet stuitte op doelman Matthew Lentink, het leek wel of Joran uitgleed.

Ongewijzigd

Met een ongewijzigde opstelling probeerde SteDoCo na rust de gelijkmaker te vinden, maar net als vorige week verdubbelde de tegenstander al snel de voorsprong. Duurde het tegen Ajax 12 minuten voor de goal viel, tegen GOES was het na 5 minuten al gebeurd. Steven trok zijn tegenspeler naar de grond en scheidsrechter van der Vrande wees resoluut naar de stip. Tiebosch wist wel raad met dit buitenkansje en hoewel Lars Bleijenberg naar de goede hoek ging, was het schot hard genoeg om er 0-2 van te maken. Nog steeds was er niets verloren, want er stonden nog 40 minuten op het bord. De kansenverhouding was hierna echter wat meer in evenwicht, maar GOES ging veel effectiever om met de kansen, want een kwartier na de 0-2 werd het al 0-3. Dit keer was Francis Kabwe Manengela de doelpuntenmaker. De linksbuiten schoot volledig vrijstaand hard langs Lars en als Kabwe niet had gescoord, dan had de ook vrijstaande van Hecke wel gescoord.

Simpel

De krachten vloeiden een beetje weg bij SteDoCo. GOES bleef eenvoudig overeind, had de buitenspelval goed op orde en speelde de wedstrijd simpel uit. Het (ietwat geflatteerde) verlies betekent dat GOES het gat met de ploegen boven hen bijna heeft gedicht en dat werd in de kleedkamer en kantine in Hoornaar uitbundig gevierd door de Zeeuwen. SteDoCo staat nu op een 11e plaats en moet weer wat meer naar beneden kijken, alhoewel het gat met nummer 6 (Barendrecht) slechts 3 punten is. En aanstaande dinsdagavond is uitgerekend Barendrecht de tegenstander, dus een mooie kans om al snel de kater weg te spoelen. Het is de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie en dan kunnen we de voorlopige balans opmaken.

Er wordt om 20:00 uur afgetrapt in Barendrecht.