2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo speelde afgelopen dinsdagavond gelijk tegen Barendrecht, 2-2. Pas in de 94e minuut maakte Barendrecht gelijk. Kan niet zeggen dat een gelijkspel over de gehele wedstrijd onverdiend was. Maar doordat in de 95e minuut een zuiver doelpunt van SteDoCo werd afgekeurd, voelde SteDoCo zich toch stevig tekort gedaan. Wat echter op voorhand een compliment verdient is de teamspirit en  strijd die deze avond door de spelers van SteDoCo werd geleverd. Strijdend tot het einde met alle ziel en zaligheid. Zo zien we het graag.

SteDoCo begon goed aan deze inhaalwedstrijd op sportpark De Bongerd. Het was in de elfde minuut dat Ibi Touré de 0-1 op het scorebord zette. Dit na een goede aanval over de rechterkant waar Joran Schröder een uitstekende voorzet gaf op Ibi die de bal bij de linker doelpaal binnen schoot. Deze stand gaf SteDoCo aanleiding om de bal veelal aan Barendrecht te laten. Barendrecht liet de bal via spelverdeler Joey Jongman rondgaan zonder dat het echt direct gevaarlijk werd.

SteDoCo stond als team verdedigend goed, met Steven Edwards en Laurens van der Voort centraal achterin. Halverwege de eerste helft had SteDoCo wel even moeite om zich onder de druk van Barendrecht uit te voetballen en wanneer dat wel lukte dan was het direct gevaarlijk. Zo ook bij de verschillende corners die vanaf rechts door Jesse Wielinga werden ingedraaid.

Barendrecht dus veelal het balbezit maar SteDoCo had sporadisch de kansjes op meer. Ibi Touré vergreep zich in de eerste helft nog aan zijn tegenstander en liep terecht tegen geel aan. Vervolgens bleef hij op het randje spelen en nog voor de rust kwam hij goed weg doordat de scheidrechter Boel, ondanks het vele appelleren van spelers en Barendrechts publiek, de tweede gele kaart terecht op zak hield. Een wissel van Ibi werd op de tribune verwacht maar die kwam er de gehele wedstrijd niet. Maar goed ook, later hier meer over....…..

Met een 0-1 voorsprong zocht SteDoCo de kleedkamer op. De tweede helft was niet veel anders, Barendrecht veelal in balbezit zonder in eerste instantie echt gevaarlijk te worden. Tot in de 60e minuut toen Barendrecht op gelijke hoogte kwam door Ugur Altinas. En dit was het moment voor Barendrecht om de druk op te voeren. Maar zoals gezegd stond SteDoCo goed en ging het over het gehele veld de strijd aan. Met name Simon van Zeelst liet zien wat er op zulke momenten wordt verwacht. SteDoCo kreeg echter met een domper te maken. In de 65e minuut moest Steven Edwards zich met een knieblessure laten vervangen. En zoals ik hem langs het veld zag strompelde, verwacht ik een vervelende blessure. Hopelijk valt het mee.

Voor trainer Frans Adelaar was het de aanleiding om Milad Intezar op het middenveld te positioneren waardoor Ibi Touré centraal achterin kwam te spelen. Ibi pakte dit goed op en ging ook op deze nieuwe positie de strijd aan. Slim spelend, waarbij hij weinig tot geen overtredingen nodig had, belangrijk dat hij de gehele wedstrijd was blijven staan.

Kort na de wissel sloeg SteDoCo toe. In de 67e minuut werd Benjamin van Wanrooij de diepte ingestuurd en hij gaf de bal panklaar over de verdediging van Barendrecht op het hoofd van de jarige Joran Schröder. In eerste instantie leek het er op dat de bal de rechter doelpaal zou raken maar de bal ging net naast de paal over de doellijn in het zijnet, 1-2. Prachtige assist van Benjamin van Wanrooij en een goede goal van de jarige Joran. Barendrecht kon weer opnieuw beginnen en dat deden ze ook. Vol overgave werd de aanval gezocht maar steeds kwamen ze net te kort om een doelpunt te maken. Of er zat een voet of een been van een SteDoCo-speler tussen of keeper Lars Bleijenberg stond zijn mannetje. Daarbij kreeg Lars in het uiterste geval ook nog de hulp van paal en lat.

Voor beide trainers gaf het wedstrijdbeeld aanleiding om in de 72e minuut te wisselen. Barendrecht bracht aanvaller Peter de Lange binnen de lijnen  en SteDoCo bracht met Mitchell de Zwart en Olivier Pilon twee frisse aanvallers. En ook zij gingen gelijk mee in de strijd. Het leek er op dat SteDoCo de drie punten met veel inzet over de streep zou trekken. Echter in de 94e minuut viel dan toch nog de gelijkmaker. Joey Jongman schoot in de vierde minuut van de extra tijd de 2-2 binnen. Niet geheel onverdiend, maar wel erg zuur voor SteDoCo.

Het venijn zat dus in de staart van de wedstrijd. Zoals eerder beschreven werd in de 95e minuut een zuiver doelpunt van Guytano dos Santos afgekeurd. Op basis van een vlagsignaal van de assistent-scheidrechter floot scheidsrechter Boel voor een overtreding van Etiën Mariana. Onterecht want Etiën gaf een reguliere schouderduw waardoor hij op een mannelijke manier in balbezit kwam. Hij lag de bal prima terug op Dos Santos die de bal uitstekend binnenschoot. Scheidrechter Boel keurde het doelpunt echter af. Volgens velen op de tribune onbegrijpelijk, ‘Typisch een beslissing van een scheidsrechter die nooit gevoetbald heeft’.

En zo hield SteDoCo één punt over aan deze wedstrijd. De winst van deze avond zat echter niet alleen in dat ene punt maar vooral in de strijd die over het gehele veld werd aangegaan. Dit is de instelling die de komende weken nodig is. Daarom is dit een uitslag met perspectief.

Komende zaterdag staat om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen ACV Assen op het programma. Wederom een mooi affiche. Een stukje toeren maar de ploeg kan de steun van de supporters zeker gebruiken.