4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Eindelijk was het dan zo ver, de herstart van de Derde Divisie was een feit. Na enkele oefenwedstrijden mocht SteDoCo eindelijk weer in competitieverband aantreden, en wel tegen VVSB uit Noordwijkerhout. Twee ploegen die over de gehele wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd waren. In een tijdbestek van 8 minuten vielen ook nog eens alle doelpunten en daar waren twee spelers verantwoordelijk voor. Joran Schröder zette SteDoCo in de 51e minuut vanaf de penaltystip op voorsprong. Raygivano Dompig maakte twee minuten later de gelijkmaker. In de 54e minuut stond al weer de 2-1 van Joran op het scorebord, terwijl Dompig in de 58e minuut de eindstand bepaalde, 2-2.

SteDoCo startte met debutant Lars Bleijenberg op doel. De 21-jarige doelman maakte een verdienstelijk debuut. Zeker zijn redding in de tweede helft op een inzet van Huntink was een belangrijke voor het team. Mede door de afwezigheid van Ingo van Weert standen Yannick Cortie en Steven Edwards centraal in de verdediging.

SteDoCo begon goed aan de wedstrijd wat gelijk resulteerde in enkele mogelijkheden, het kwam echter niet tot een doelpunt. Na zo’n 10 minuten nam VVSB wat meer initiatief en zocht met lange ballen de diepte. Debutant Blel van VVSB kon na 12 minuten al bijna zijn eerste assist van het seizoen noteren. Zijn voorzet kwam met een stuit voor de voeten van Raygivano Dompig die de bal over de lat schoot. Daar kwam SteDoCo goed weg. SteDoCo herpakte zich vervolgens en trok de wedstrijd langzaam naar zich toe. Joran Schröder zag zijn kopbal door de doelman van VVSB, Ruben Valk, gered worden. Uiteindelijk werden de kleedkamers met een ruststand van 0-0 opgezocht.

Het eindbeeld van de eerste helft werd in de tweede helft door SteDoCo doorgetrokken. Een prima bal op Olivier Pilon bracht hem vanaf rechts voor de keeper van VVSB. Hij hield daarbij het overzicht en legde de bal breed op de meegelopen Vincent Verheul die de bal echter net naaste verkeerde kant van de doelpaal schoot. Scheidsrechter Wiersma zag echter uitstekend dat Pilon met zware een overtreding werd gestuit. Een penalty voor SteDoCo die onberispelijk door Joran Schröder werd binnengeschoten. SteDoCo op voorsprong, 1-0.

Deze voorsprong was echter van korte duur. SteDoCo leed onnodig balverlies op het middenveld, middenvelder van VVSB Nicky Eekhout onderschepte de bal en stuurde gelijk spits Blel van VVSB de diepte in. Vanaf links gaf hij de bal voor op de meegelopen Dompig die de gelijkmaker noteerde, 1-1. En toen ging het even snel. Eén minuut later knalde Joran Schröder de 2-1 binnen. Met een droge volley in de korte hoek tekende hij voor zijn tweede doelpunt van de middag. VVSB liet het er echter niet bij zitten en zocht de aanval. Weer was het aanvaller Blel die op soortgelijke wijze de bal breed gaf en weer was het de naar binnengekomen Dompig die de 2-2 scoorde.
Een voorsprong voor VVSB behoorde vervolgens tot de mogelijkheid. Het was echter keeper Lars Bleijenberg die in de korte hoek invaller Enzo Huntink van score afhield. En zo bleef het 2-2 en met die stand floot scheidsrechter Wiersma voor het einde van de wedstrijd. Een eindstand die wat mij betreft recht deed aan het beeld van de wedstrijd.

Voor komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen  Staphorst, aanvang 14.30 uur. Elise van den Heuvel zal dan weer ook haar rol als speaker op zich nemen. Afgelopen zaterdag maakte zij haar debuut. Via deze weg wordt haar alle succes gewenst.