40e min. Mounir el Ouazizi 0-1

41e min. Willem Looijen 1-1

44e min. Rogier Gerritsen 1-2

85e min. Furkan Cetin (e.d.) 2-2

Na eerder deze week (op dinsdagavond 28 juli) met 4-4 gelijk gespeeld te hebben tegen Prestige Sports, terwijl er zeker een overwinning had in gezeten, speelde SteDoCo afgelopen zaterdag, voor relatief veel publiek een matige partij tegen LRC, de kersverse hoofdklasser uit Leerdam. Sterker nog, de thuisclub mocht vlak voor tijd blij zijn met de ongelukkige kopbal van Furkan Cetin (ex SteDoCo), waardoor de bal over de keeper in het doel verdween en uiteindelijk een puntendeling opleverde.

De gasten begonnen erg voortvarend, zij waren duidelijk met de instelling naar Hoornaar gekomen om er een wedstrijd van te maken. Daar tegenover stond een mat SteDoCo, waardoor een groot deel van de duels door de thuisclub werd verloren.

Al in de 5e minuut werd een hard schot onderweg onderschept, maar vlak daarna kreeg de goed op dreef zijnde spits Rico Leocadio een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Echter, het schot was te slap om Ruud de Groot in de problemen te brengen. Na een kwartier kreeg SteDoCo de eerste kans, maar de actie van Hakan Tokul strande bij keeper Angelo Perini. Vervolgens waren het de gasten, die de wedstrijd dicteerden, maar echt gevaarlijk voor het doel van Ruud de Groot werden zij niet. Totdat Mounir el Ouazizi zijn ploeg vijf minuten voor de rust met een mooi schot op voorsprong zette: 0-1. Meteen daarna werd een assist van Pascal van Delden omgezet in een prachtig doelpunt van Willem Looijen en dat betekende 1-1. Op slag van rust zorgde Rogier Gerritsen voor 1-2.

Na de rust dwong SteDoCo een veldoverwicht af , maar een vuist kon niet worden gemaakt. Kansen kwamen er voor Fabian van Horssen, die o.a. een vrije trap van Erik de Kruijk achter zijn standbeen door verlengde. Echter, de na rust ingevallen keeper Giordano van de Pol was attent. Ook LRC kreeg middels counters kansen, o.a. Mounir el Ouazizi eiste constant de aandacht van de SteDoCo verdediging op. In deze fase kreeg Japanner Ryunosuke Takahashi steeds meer vat op de wedstrijd en bewees hij verdedigend zijn waarde door bij een doorbraak bovengenoemde LRC- speler van scoren af te houden en aanvallend zag hij een afstandschot maar net overgetikt worden. Ook de gelijkmaker kwam indirect van hem. Zijn zuivere voorzet bracht LRCer Furkan Cetin in de problemen, waardoor deze met een ongelukkige kopbal zijn eigen keeper verschalkte: 2-2. De laatste kans van de wedstrijd was voor de gasten: Rico Leocardio schoot echter naast.

Uit de volgende spelersgroep werd deze middag steeds een keuze gemaakt: Ruud de Groot, Ritchie Steinmann, Robin Boekhout, Esey Kiflom Tsegay, Justin Sporkslede, Kevin Patijn, Hakan Tokul, Pascal van Delden, Coen van der Waal, Fabian van Horssen, Willem Looijen, Ryunosuke Takahashi, Damiano Vaudo, Erik de Kruijk, Levi Slob, Mohammed Faouzi.