Predikbroedersweg 3
4003AL
TIEL
tel. 0344-618577

MO17 boekte zaterdag een klinkende overwinning op het nog ongeslagen TEC. In Tiel werd het 0-7 voor SteDoCo.

Wisselspelers

Dat ongeslagen moet ik wel even nader toelichten. Het was voor de thuisploeg namelijk pas de eerste wedstrijd in deze competitie, dus ze hadden nog niet gespeeld en daarmee dus ook niet verloren. SteDoCo wist dus niet wat het van deze tegenstander kon verwachten. TEC had voor deze wedstrijd geen wisselspelers, maar goed, dat heeft SteDoCo soms ook niet. Vandaag kreeg MO17 versterking van enkele speelsters van de MO15.

Jammerlijk

De vorige wedstrijd had SteDoCo jammerlijk (en onnodig) verloren van GJS. Dit verlies kwam nogal onverwacht omdat er aan het begin van het seizoen nog dik gewonnen was van de Gorcumse Jonge Spartanen. Vrijwel niemand van SteDoCo zat toen goed in de wedstrijd en dat was voor trainer/coach Henri den Burger reden om aan enkele verbeterpunten te werken op de afgelopen 2 trainingen. En het Den Burgereffect was duidelijk merkbaar, want er werd goed gevoetbald op het Tielse kunstgras. Alleen aan doelpunten ontbrak het nog in het eerste half uur, maar ook daar wist Henri wel raad mee. Na een aantal wissels werd de ban gebroken en werd er in de laatste 10 minuten van de eerste helft 3 keer gescoord. TEC wist zich geen raad met de snelheid van Noor.

1-2

In de tweede helft denderde de SteDoCo-trein door en werd er nog 4 keer gescoord. Een speciale vermelding verdient het 6e doelpunt. Dat was een drievoudige 1-2 tussen Loïse en Lysanne, dwars door de verdediging van TEC. Helaas waren niet alle supporters getuige van dit meesterwerkje 😉. Halverwege de 2e helft stond de tegenstander nog maar met 10 speelsters op het veld, maar het moet gezegd: TEC bleef het proberen en bleef op zoek gaan naar de eretreffer. Complimenten voor die instelling. Maar de verdediging van SteDoCo bleef eenvoudig overeind en anders was daar altijd nog Fanny in het doel. Al met al een prima wedstrijd op een prachtige morgen met een prachtige uitslag.

Zaterdag gaat de reis naar Hellouw voor de uitwedstrijd tegen ASH, aanvang 12:30 uur.

Tot dan !

P.S. GJS won afgelopen zaterdag ook van Sleeuwijk, dus dat verzacht de pijn van de vorige zaterdag een beetje.