4542NS
HOEK
tel. 0115-441593

Opstelling SteDoCo 1

Na een overwinning tegen HSV Hoek heeft SteDoCo de eerste ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi bereikt. Een 2-0 achterstand werd uiteindelijk omgezet in een prachtige 2-3 overwinning.

Ontlading

Als je vraagt aan een willekeurige speler hoe hij of zij een bekerwedstrijd wil winnen, dan krijg je uiteraard diverse antwoorden, maar ik denk dat de manier waarop SteDoCo dit afgelopen dinsdagavond in en tegen Hoek gedaan heeft misschien wel de favoriete manier is. Terugkomen van een achterstand en dan in de laatste minuut er met de winst vandoor gaan. De ontlading was uiteraard groot bij de spelers, de staf en de handvol meegereisde supporters. En die supporters zagen een attractieve, intense wedstrijd met aanvallen, gevaar en strijd aan beide kanten.

Later

De wedstrijd begon een minuut of vijf later dan gepland, vanwege de rookontwikkeling achter het doel van Petar Stošković. De Hoekse harde kern had nog wat vuurwerk gevonden op zolder en deed de Zeeuws-Vlaamse grond trillen van de knallen en de koude heldere lucht kleuren van de fakkels. De bekersfeer zat er meteen in. Het gaf de thuisploeg de duw in de voor hen goede richting, die het nodig had na de tot nu toe teleurstellende resultaten in de competitie. Hoek was feller, sneller en gevaarlijker dan SteDoCo en na een half uur spelen was het al 2-0 dankzij doelpunten van Steve Schalkwijk en Rik Impens. Het waren twee goals na twee razendsnelle counters, zeer moeilijk te verdedigen voor SteDoCo. De roodzwarten herpakten zich al snel van deze fikse tegenvaller, want vijf minuten later schoot Vincent Verheul van afstand prachtig binnen met links. SteDoCo kreeg meer en meer de controle over de wedstrijd, maar de snelle tegenstoten van Hoek bleven gevaarlijk en moeilijk te verdedigen. Het kostte Ingo van Weert vlak voor rust een gele kaart, toen Schalkwijk hem te snel af was, maar de spits faalde in de afronding.

Bekerkraker

Na rust bleef SteDoCo de regie houden en dat resulteerde in de 53e minuut in de verdiende gelijkmaker. Joran Schröder schoot de bal beheerst tegen de touwen na een voorzet van Guytano dos Santos. De wedstrijd werd na deze goal een echte bekerkraker, met alles erop en eraan. Aanvallen van beide kanten volgden elkaar in rap tempo op, het spel golfde op en neer. Zoals gezegd was het een intense wedstrijd, het was geen moment saai en er waren (grote) kansen voor beide teams. Hoek bleef gevaarlijk in de counter, wat SteDoCo nog eens twee gele kaarten kostte. Je merkte wel dat de vermoeidheid mee ging spelen en dat soms de afronding of eindpass niet secuur genoeg meer was. Een kwartier voor tijd redde Stošković twee keer achter elkaar goed en voorkwam daarmee een achterstand. Aan de andere kant ging Dos Santos tien minuten voor tijd goed door maar zijn lob belandde op het dak van het doel. Dit waren maar enkele van de vele hele en halve mogelijkheden aan beide kanten.

Buit

SteDoCo had inmiddels drie wissels toegepast. Ibi Touré, Giovanni Hiwat en Jeroen Sterrenburg werden in het veld gebracht voor Simon van Zeelst, Benjamin van Wanrooij en Vincent Verheul. Ze waren lichtgeblesseerd en/of moegestreden en de invallers moesten voor nieuw elan zorgen om zo de verlenging en dus nog eens een half uur extra speeltijd te ontlopen. Met een uiterste krachtinspanning en de laatste krachten voor veel spelers trok SteDoCo nog een keer ten aanval. Inmiddels in de blessuretijd werd het Hoekse doel achterelkaar op alle manieren onder vuur genomen. Met hoofd, voeten en alles wat daar tussen zit bestookte SteDoCo keeper Jordi de Jonghe en uiteindelijk lukte het invaller Hiwat om de bal met een geplaatst schot langs de Zeeuwse sluitpost te werken. Daar was ie dan! De winnende goal, in blessuretijd, in een bekerwedstrijd. De spelers van Hoek stortten en masse ter aarde, de spelers van SteDoCo renden naar de zijlijn en vierden daar hun feestje met enkele meegereisde supporters. Hoek was geknakt en SteDoCo speelde de resterende tijd professioneel uit. De buit was binnen, de volgende ronde was bereikt, de (bus)rit van 150 kilometer was een heerlijke thuisreis. Genieten met een grote G.

Hoe mooi deze overwinning ook smaakt, de knop zal snel weer om moeten, want a.s. zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan ontvangt SteDoCo de koploper in de Derde divisie, Sparta Nijkerk. Deze ploeg rekende pas in de verlenging af met cupfighter Sliedrecht. Aanvang wedstrijd: 14:30 uur