4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Tegen de nummer 3 van de Derde divisie haalde SteDoCo een verdienstelijk gelijkspel. Er werd niet gescoord, waardoor de beginstand ook de eindstand werd.

Puzzelen

Het blijft puzzelen achterin voor Frans Adelaar. Yannick Cortie, die de laatste wedstrijden uitstekend op dreef was, startte op de bank. Hij viel in de wedstrijd van vorige week tegen VVSB vlak voor tijd geblesseerd uit. Steven Edwards moest in diezelfde wedstrijd 10 minuten eerder naar de kant en zat vandaag niet eens op de bank. Dus kreeg centraal achterin Laurens van der Voort weer de kans om zijn kwaliteiten te laten zien met naast zich Ibi Touré. Het mooie aan Ibi is, dat hij de situatie altijd voetballend wil oplossen, ook als hij onder druk staat, bijvoorbeeld met drie man om zich heen binnen de eigen zestien. Hij bezit de kwaliteiten om dit te doen, maar het is slecht voor menig supportershart. Adelaar probeerde de gasten uit Woerden te bestrijden met een 4-4-2 systeem, waarin Joran Schröder en Vincent Verheul de aanval vormden en af en toe gezelschap kregen van Guytano Dos Santos of Milad Intezar. Het is niet het seizoen geworden van Vincent Verheul. De snelle aanvaller met zijn prachtige acties en dito doelpunten komt maar niet aan zijn niveau van voorheen. Dit seizoen staat de teller op slechts 2 competitiedoelpunten. Hijzelf zal de eerste zijn om dat graag anders te zien. Met onze aanvoerder Joran zit het de laatste wedstrijden ook niet mee. Zaterdag ging hij er na een half uur spelen al vanaf. Hij werd vervangen door Olivier Pilon.

Evenwicht

De wedstrijd was aardig in evenwicht, al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat Sportlust de iets grotere kansen had. De aller- allergrootste kans van de eerste helft was echter voor SteDoCo. Vlak voor rust was het 4 tegen 1, maar het werd niet goed uitgespeeld, waardoor dé kans op 1-0 verloren ging. Na rust was Sportlust iets gevaarlijker, maar wij hadden Stephan Veenboer op doel, De 34-jarige sluitpost was heel goed op dreef en hield zijn doel met enkele sublieme reddingen schoon. In de 66e minuut was hij attent bij een te korte terugspeelbal van Ibi. Hij snelde naar voren, was eerder bij de bal dan Fouad Belarbi en ramde de bal naar voren. Scheidsrechter Te Kloeze zag in de actie van Belarbi waarschijnlijk “te wild inkomen” en gaf, ook na overleg met zijn assistent rood aan de speler van Sportlust. De gasten moesten, net als in hun vorige wedstrijd (tegen FC Lisse) weer met 10 man verder. Beide ploegen drongen in het restant nog wel aan, met enkele kansen tot gevolg, maar er werd niet meer gescoord. SteDoCo zal dit punt bescheiden gevierd hebben, want het gat met de nummer 15 blijft, met nog 3 wedstrijden te gaan 8 punten. Dat moet genoeg zijn, toch? Dat dacht Heracles 3 wedstrijden voor het eind ook en zie waar die geëindigd zijn. Maar SteDoCo heeft alles nog in eigen hand, bijvoorbeeld a.s. zaterdag in een rechtstreeks duel tegen de nummer 15 Ajax (am).

Maar eerst wordt er woensdagavond nog een wedstrijd gespeeld in Rijssen tegen Excelsior ’31. Inderdaad, tijdens de Conference League finale van Feijenoord, maar helaas wil de thuisploeg niet meewerken aan het verzetten van deze wedstrijd.