4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen koploper FC Lisse op het programma. Wedstrijden tegen FC Lisse zijn veelal atractief, twee ploegen die elkaar niet veel ontlopen en graag willen voetballen. Zaterdag was het niet anders. In de eerste helft SteDoCo veelal de bovenliggende partij, in de tweede helft trok FC Lisse de wedstrijd wat meer naar zich toe. Een gelijkspel was zeker voor de ploeg uit Hoornaar niet onverdiend geweest, maar het was uiteindelijk FC Lisse die aan het langste eind trok. Met een afstandschot schoot Daniek van der Meer in de 67e minuut de 0-1 op het scorebord. Dit was de eindstand.

SteDoCo startte met Joran Schröder en Vincent Verheul in de voorhoede. Voor Joran was het na wat langere tijd weer een basisplaats. Op papier leek het dat SteDoCo zich wat verdedigend had ingesteld maar zeker in de eerste helft liet SteDoCo zich van de aanvallende kant zien, zeker met de twee backs die met regelmaat voorin waren te vinden. En FC Lisse vond dat toch vrij lastig. Net over de middenlijn werd door de koploper op SteDoCo gewacht. Het was ook SteDoCo dat vanuit een goede aanval de eerste kans afdwong. Via Joran Schröder en Guytano dos Santos kwam de bal bij centrale verdediger Yannick Cortie en zijn afstandsschot ging net naast de linker paal.  FC Lisse kwam tussendoor ook nog tot een schot maar echt gevaarlijk was dit niet. In de 30e minuut werd een schot van Joran Schröder door de keeper van FC Lisse, Erik Cummins tot corner verwerkt. De weinige kansen waren dus voor SteDoCo, gescoord werd er niet. Met 0-0 werd gerust.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. FC Lisse voerde echter de druk op de achterhoede van SteDoCo op. Het was echter SteDoCo die zich goed onder de druk uit voetbalde. En hoewel FC Lisse wat meer de aanval zocht bleef de wedstrijd in evenwicht. Ook in deze periode ontliepen beide ploegen elkaar weinig. Een onoplettendheid in de 67e minuut was echter bepalend voor de eindstand. Even niet opletten bij een kort genomen corner die op zo’n 20 meter van het doel van SteDoCo in de breedte werd gegeven aan Daniek van der Meer. Hij kreeg alle tijd om aan te leggen en schoot de bal achter keeper Lars Bleijenberg. 0-1 op het scorebord en SteDoCo kon aan de bak. En dat werd ook gedaan want in de 68e minuut was het Jesse Wielinga die vanaf de 16 meter de bal in één keer vanuit de stuit op zijn linker schoen nam. Het was echter weer Erik Cummins die bekwaam redde. Lars Bleijenberg redde SteDoCo aan de andere kant van het veld ook nog een keer door in de 75eminuut een kopbal in een reflex over de lat te tikken.
In het vervolg trok SteDoCo nog wel ten aanval, echter echte kansen werden niet gecreëerd. Ook hieruit bleek dat beide clubs aan elkaar gewaagd waren. Het was dus uiteindelijk het afstandsschot van Van der Meer die bepalend was voor de eindstand. In de 92e minuut floot de goed leidende scheidsrechter Van Kommer bij een stand van 0-1 voor de wedstrijd. SteDoCo zeker de complimenten, maar uiteindelijk gaan de punten mee naar Lisse.

Komende zaterdag staat voor SteDoCo de uitwedstrijd tegen Staphorst op het programma. Staphorst staat met 39 punten op de 8e plaats van de ranglijst. Met 38 punten staat SteDoCo daar kort achter en wel op de 10e plaats. Wederom een wedstrijd die er om gaan, aanvang 14.30 uur.