4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Zaterdag noteerde SteDoCo de eerste drie punten in een thuiswedstrijd. Directe concurrent DOVO uit Veenendaal werd met 2-0 verslagen. Een stijging op de ranglijst zat er niet echt in, want SteDoCo staat 15e, maar het gat met nummer 8 is slechts twee punten.

Verrassingen

Het zal niemand die iets met amateurvoetbal heeft ontgaan zijn dat SteDoCo een teleurstellend begin van de competitie meemaakt. Daar kunnen allerlei (geldige) oorzaken voor gezocht en wellicht gevonden worden, maar het is in aan de trainer en spelers om hier iets aan te veranderen. Voor de wedstrijd tegen DOVO had Adelaar een paar verrassingen in de opstelling. Op de backposities stond Yannick Cortie op de plaats van Mitchell de Zwart, die vanaf de tweede wedstrijd een basisplaats had en Milad Intezar op de plaats van Etiën Mariana, die zelfs vanaf de eerste wedstrijd in de basis stond. Verder mocht Giovanni Hiwat na zes invalbeurten zijn opwachting maken in de basis ten koste van Benjamin van Wanrooij. Gezien de eindstand van 2-0 zou je kunnen concluderen dat de wijzigingen effect hebben gehad, maar dat is te simpele scorebordjournalistiek. Adelaar kan in ieder geval weer verder puzzelen. Als liefhebber zag ik in ieder geval een paar lichtpuntjes, zoals een paar goede acties van Olivier Pilon en Guytano dos Santos, die beiden ook nog scoorden en prima keeperswerk van Petar Stošković.

Tegenstander DOVO heeft een aardige metamorfose ondergaan, waardoor oud DOVO-spelers Mitchell de Zwart en Simon van Zeelst nog maar weinig oude bekenden zullen hebben getroffen.

Toon

De eerste twintig minuten gebeurde er nog weinig of het moeten de drie gele kaarten zijn, die scheidsrechter Derya Serik trok, twee voor SteDoCo en één voor DOVO, waaronder twee voor commentaar op zijn leiding. De toon was gezet, de mannen waren gewaarschuwd! De eerste kans was in de 22e minuut voor DOVO, toen Matthijs van Nispen tegen de lat schoot. Daarna had SteDoCo de wedstrijd redelijk onder controle zonder groots te spelen. Vlak voor rust was daar de verdiende voorsprong. Steven Edwards zocht Pilon en schoot de bal het strafschopgebied in. De bal werd weggekopt, maar kwam voor de voeten van dos Santos, die met buitenkant rechts, onbereikbaar voor keeper Jeroen Vrolijk de 1-0 op het scorebord zette. Dos Santos vierde zijn eerste doelpunt van het seizoen op een speciale manier: duimend en met de bal onder zijn shirt. Guytano: gefeliciteerd!

Reservebank

Na rust kwam DOVO sterker uit de startblokken, waardoor Petar Stošković een aantal keren redding moest brengen. In plaats van de ziekenboeg, zat de reservebank van SteDoCo nu eens aardig vol (alleen Joran Schröder en Stephan Veenboer ontbraken) en na een kwartier wisselde Adelaar voor de eerste keer. Hij bracht de gepasseerden van Wanrooij en Mariana binnen de lijnen en een kwartier later verving de Zwart Vincent Verheul. Het spel was nog steeds niet hoogstaand, maar er werd wel gestreden voor de overwinning. Die kwam in de 82e minuut dichterbij toen Olivier Pilon attent was en de 2-0 binnentikte. Net ervoor had dos Santos vanaf ongeveer twintig meter op doel geschoten en kwam de bal via de voet van Lars Rebergen en de hand van doelman Vrolijk tegen de paal, waarna Pilon dus zijn tweede van het seizoen kon maken.

Genadeklap

SteDoCo verzuimde de definitieve genadeklap uit te delen, waardoor het toch nog een beetje spannend bleef, maar de thuisploeg bleef goed overeind. DOVO kreeg in blessuretijd nog de kans op een late aansluitingstreffer, toen Serik naar de stip wees, na een handsbal van Ingo van Weert. Invaller Lion Kalentjev nam de penalty, maar met Servische steun vanaf de zijkant tikte de 1,96 meter lange doelman de bal prachtig uit de hoek. Deze mooie redding was voor Stošković de kroon op een vrijwel foutloze wedstrijd en laten we hopen dat dit het begin is van een goede reeks wedstrijden voor de Sleeuwijker.

Aanstaande zaterdag om 14:30 uur is de uitwedstrijd tegen ODIN ’59. De zaterdag erna hebben de mannen van Adelaar vrijaf en hebben ze tien dagen om zich op te laden voor de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Maar eerst moet de focus op aanstaande zaterdag, want de ploeg uit Heemskerk heeft evenveel punten als SteDoCo en een overwinning is essentieel om niet te diep in het moeras van de onderste regionen van de Derde divisie te raken.