2211AV
NOORDWIJKERHOUT
tel. 0252-373533

Opstelling SteDoCo 1

De avondwedstrijd tegen VVSB ging in Noordwijkerhout met 2-0 verloren. Twee doelpunten in de tweede helft gaven VVSB wat meer lucht in de strijd om degradatie en laat SteDoCo toch nog naar onderen kijken.

Vriendelijk

De laatste keer dat ik een bezoek bracht aan VVSB was op een koude februariavond in 2020. Het verschil met afgelopen zaterdag was (afgezien van het weer) dat er nu een prachtige tribune verrezen was met bijbehorende kantine erachter en kleedkamers eronder en de stoeltjes in de bekende paarse huisstijl. Ik zag dat veel stoeltjes voorzien waren van een naam, maar er waren vele zitplaatsen onbezet. Ik nam dus plaats naast enkele trouwe SteDoCo-supporters, die zelfs een weekend weg met de vrouwen aan deze wedstrijd hadden geplakt. Vlak voor de wedstrijd kwam er een onbekende vrouw naar me toe, die mij vriendelijk aan keek, echter ik herkende haar niet. Toen zei ze tegen mij dat ik op haar plaatsje zat en ging ik onder het uitspreken van verontschuldigingen één plaatsje naar links. Ik keek achter mij naar de naam die op het stoeltje was vermeld en zag Agnes* staan. Ik vroeg haar of zij wist of deze Agnes* ook nog zou komen. “Dat ben ik” zei ze, “de stoel waar ik nu op zit is van mijn vader, die staat aan de overkant”. Ik mocht blijven zitten, maar er was nog keus genoeg op de tribune.

Vuur

Dan over naar de wedstrijd. Die begon wat later, want de stellage met vlammenwerpers, overblijfsel van de officiële opening een dag eerder moest nog ontmanteld en van het veld gedragen worden. Het gewenste vuur kwam echter niet, wel veel gas en herrie. Ook op het veld was er, zeker in de eerste helft geen vuur.  Vermeldenswaard zijn alleen een grote kans in de 1e minuut van VVSB, waar keeper Stephan Veenboer (onder de lat omdat Lars Bleijenberg geblesseerd was) bekwaam redde en 2 grote kopkansen vlak achter elkaar voor de thuisclub kort voor rust. SteDoCo stelde daar weinig tegenover. Te veel spelers missen de gewenste vorm en er werd te veel balverlies geleden.

Niet beter

In de 2e helft werd het er niet beter op voor SteDoCo. Na 10 minuten kreeg Jayson Halman  een levensgrote kans, maar hij schoot van dichtbij over. Enkele minuten later kreeg dezelfde Halman weer een schietkans van dichtbij en nu faalde hij niet. Ongehinderd schoot hij de 1-0 tegen de touwen. VVSB vergrootte de voorsprong in de 71e minuut. Na balverlies op het middenveld was het uiteindelijk de jarige Raygivano Dompig die 1 op1 met Stephan de 2-0 binnenwerkte. SteDoCo was niet bij machte om het tij te keren. VVSB kreeg zelfs nog een hele grote kans op de 3-0, maar nu schoot Halman van dichtbij weer over.

Zaterdag wacht de wedstrijd tegen de nummer 3 in de Derde divisie, Sportlust ’46. Aanvang 14:30 uur.