4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Op voorhand was het een mooi affiche. SteDoCo en Excelsior’31, twee voetballende ploegen, die op zaterdagmiddag de strijd met elkaar zouden aangaan. Wat uiteindelijk ontpopte was een tactisch gevecht waar Excelsior’31 het meeste balbezit had maar waar SteDoCo de beste kansen kreeg. Over 90 minuten gezien werd er echter niet gescoord. Beide ploegen voegden één punt toe aan het totaal en daar konden beide ploegen - gezien het wedstrijdbeeld - mee leven.

SteDoCo had het de afgelopen seizoenen lastig tegen Excelsior’31, de thuiswedstrijden tegen de ploeg uit Rijssen werden verloren. Het was daarom dat SteDoCo compact van start ging en zoals Jurjan Wouda, de trainer van Excelsior’31 het na afloop zei, verdedigend stond SteDoCo uitstekend en werd vooral de as goed dicht gehouden. Ook met een individuele actie was er voor Excelsior'31 geen doorkomen aan.

Daar stond tegenover dat SteDoCo het in aanvallend opzicht ook moeilijk had tegen de verdedigers van Excelsior’31. SteDoCo was enkele keren gevaarlijk in de omschakeling maar het stond ook bij Excelsior’31 verdedigend goed. Daardoor werd het geen echte open wedstrijd en werd het meer een tactisch en een conditioneel gevecht waarbij beide ploegen zeker niet wilden verliezen. Tel daarbij op dat beide ploegen over de hele wedstrijd in balbezit slordig waren, wat voor de supporters van beide ploegen een rommelig wedstrijdbeeld opleverde.

SteDoCo liet tijdens de eerste 20 minuten het balbezit aan Excelsior’31. Het resulteerde in weinig kansen. Na 13 minuten was trainer Adelaar al genoodzaakt om zijn eerste wissel door te voeren. Keeper Veenboer blesseerde zich bij een terugspeelbal, vermoedelijk met een vervelende spierscheuring in zijn bovenbeen. Voor Petar Stoskovic het moment om onder de lat te gaan staan. Voor een keeper per definitie lastig om tijdens een wedstrijd plotseling in te moeten vallen maar Stoskovic deed dat prima. Zeker in de eerste helft toen hij handelend moest optreden bij een kopbal.

Zo’n 10 minuten daarna zetten Vincent Verheul en Olivier Pilon een vloeiende aanval op die meer had verdiend. De bal werd uiteindelijk prima voorgegeven en daar schoof Benjamin van Wanrooij de bal met links net naast het doel. Excelsior’31 creëerde tussentijds weinig. Het was in blessuretijd dat SteDoCo het doel vond. Van Wanrooij schoot nu wel de bal tegen het net, maar de treffer werd afgekeurd omdat Ibi Touré in buitenspelpositie de voorzet gaf. Met een tussenstand van 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

SteDoCo kwam goed uit de kleedkamers en voerde de druk op het Rijssense doel langzaam op. Steven Edwards, die samen met Ingo van Weert, wederom een zeer degelijke partij speelde kreeg in de 62e minuut nog een mogelijkheid. De indraaiende voorzet van Olivier Pilon kwam net voorbij de tweede paal waardoor Edwards net te kort kwam.. Pilon maakte overigens vanaf links nog een prachtige individuele actie maar voerde die vervolgens net te ver voor waar terugleggen de beste optie was.
Kort daarna was er ook nog een mogelijkheid voor Joran Schröder. Bij een aanvallende kopbal viel de SteDoCo-aanvoerder echter pijnlijk op zijn schouder. In de 82e minuut liet hij zich vervangen door Guytano dos Santos. Richting het einde van de wedstrijd nam Excelsior’31 het initiatief, ook omdat er op het middenveld door Toure en Dos Santos gevaarlijk balverlies werd geleden. Excelsior’31 was echter niet bij machte om echte kansen te creëren. Een afstandsschot met een lastige stuit werd nog wel door Petar Stoskovic uit het doel geranseld.

Het slotakkoord was wel voor SteDoCo. In de 90e minuut stoomde Van Wanrooij op naar het doel van Excelsior’31. Etien Mariana ging er aan de rechterkant overheen waardoor de verdedigers moesten kiezen. Van Wanrooij kon onbelemmerd doorlopen. Vanaf de 16 meter nam hij het doel onder vuur maar zijn bal ging ook nu net naast de verkeerde kant van de paal. En zo floot Scheidsrechter Roeleveld bij een stand van 0-0 af. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt.

Excelsior’31 staat nu met 7 punten zesde op de ranking en SteDoCo bezet met 5 punten uit vier wedstrijden de negende plaats op de ranglijst. Volgende week gaat SteDoCo op bezoek bij het Harderwijkse VVOG, aanvang 14.30 uur.

Tot langs de lijn, Johan van der Werken.

De pupil van de wedstrijd is deze week Simon van Leeuwen, speler van JO11-1

De wedstrijdsponsor is: Jord Oil & Gas Systems B.V. uit  Papendrecht: