4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Opstelling

Op zaterdag 7 mei 2022 speelde SteDoCo tegen Barendrecht. Gelukkig was het een mooie lentedag en mede daardoor was er redelijk veel publiek op afgekomen. Ook de supporters van de tegenstander hadden er kennelijk zin in, zij waren zelfs met een grote touringcar naar Hoornaar gekomen. Kortom, de omstandigheden waren gunstig om er een leuke pot van te maken. En dat gebeurde dan ook. In de eerste helft waren de gasten de toonaangevende partij, zonder echter veel uitgespeelde kansen te creëren. De rust brak aan met een 0-1 stand. In de tweede helft gooide SteDoCo er een schepje bovenop. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 2-2 stand en werd het publiek een spannend slot geboden.

Matheid

Vanaf de aftrap was het Barendrecht dat iets feller  optrad, waardoor het leek dat SteDoCo een zekere matheid over zich had. Echter, de gasten konden het verschil niet echt in daden uitdrukken. Na ruim 20 minuten kreeg Barendrecht de eerste kans, maar het schot werd door keeper Lars Bleijenberg tot corner verwerkt. Vijf minuten daarna had  Benjamin van Wanrooij de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot kwam via de keeper tegen de lat. Even later miste Joran.

Los

De wedstrijd leek los te komen, want al snel daarna zette Bart Deprez met een diagonaal schot 0-1 op scorebord en moest SteDoCo op zoek naar een antwoord. Dat viel niet mee, want ook nu hield Barendrecht een overwicht. Ondanks schoten van Vincent Verheul en Benjamin van Wanrooij en een goede actie van Joran Schröder werd de rust bereikt met een 0-1 stand.

Ander vaatje

Na de rust kwam SteDoCo gemotiveerder uit de kleedkamer en leken de spelers uit een ander vaatje te gaan tappen. Dat vertaalde zich al snel in een hectische situatie voor het vijandelijke doel. Echter, in een onoverzichtelijk scrimmage wist Barendrecht zich te redden. Een overtreding op Vincent Verheul binnen de beruchte lijnen werd door de scheidsrechter niet zwaar genoeg geacht voor een penalty. Maar de toon was door SteDoCo gezet. Met enig opportunisme werd de aanval gezocht, maar schoten van Yannick Cortie en Joran Schröder troffen geen doel. Aan de andere kant loerde ook de 0-2, want na enige blunders van de SteDoCo achterhoede had Ugur Altintas een uitstekende kans om te scoren. Zijn schot ging echter voorlangs. Ook Marouane Bakour kreeg een opgelegde kans, maar vond Lars Bleijenberg op zijn weg. Deze tikte de bal keurig uit de bovenhoek.

Kentering

Met nog zo’n 20 minuten op de klok ging SteDoCo steeds aanvallender spelen, zeker nadat er enige wissels werden toegepast. Vincent Verheul en Benjamin van Wanrooij werden vervangen door Jeroen Sterrenburg en Olivier Pilon en dat gaf toch wel een kentering in de wedstrijd. SteDoCo groeide en Barendrecht had daar moeite mee. Na bijna 80 minuten werd Etiën Mariana de ruimte in gestuurd. Zijn voorzet was op maat en Olivier Pilon stond op de juiste plaats om af te ronden: 1-1.

Spannend slot

De vreugde was echter maar voor korte duur, want uit een vloeiende aanval was het Barendrechtspeler Anass Masrhaimi die met een mooi schot zijn ploeg weer op voorsprong zette: 1-2. Daarmee was de koek nog niet op, want weer werd Etiën Mariana op avontuur gestuurd en bediende hij deze keer Steven Edwards op maat. Met een geplaatste kopbal bracht deze de eindstand op 2-2 en daar konden beide ploegen tevreden mee zijn.

Volgende week, 14 mei 2022, staat voor SteDoCo de uitwedstrijd in Noordwijkerhout tegen VVSB op de agenda, aanvang 18.00 uur.