3e divisie A

5 september 2020 14:30

Robin Vereijken

Opstelling

Er werd al een paar weken gespeculeerd over de start van de competitie. De overwinningen in de oefenperiode, met als klap op de vuurpijl de bekerwedstrijd tegen Den Hoorn, voerden de verwachtingen voor  de start van de competitie namelijk hoog op. Dit verwachtingspatroon moest echter nog wel op het veld worden gerealiseerd. Uiteindelijk heeft de ploeg met glans hieraan voldaan, want met een 4-1 overwinning werd tegenstander Ajax verslagen en met iets meer geluk en precisie zou deze uitslag nog hoger hebben kunnen uitvallen.

Plaag

SteDoCo startte met dezelfde ploeg als vorige week. Opvallend was wel dat Joran Schröder aantrad als aanvoerder. In navolging van de eerdere wedstrijden nam SteDoCo meteen het initiatief en dat resulteerde al na 2 minuten in een bijna doelpunt. Een vrije trap van Guytanao dos Santos werd door keeper Ruben van Zandwijken namelijk niet goed beoordeeld waardoor hij de bal niet meteen onder controle had. SteDoCo bleef druk zetten. Milad Intezar kon via een vrij veld oprukken en de pass op de wegsprintende Benjamin  van Wanrooij was goed getimed. Laatstgenoemde gaf de bal op maat voor het doel, waar Joran Schröder op de juiste plaars stond om in te tikken: 1-0. SteDoCo bleef de aanval zoeken, vooral via de zijkanten, waar Vincent Verheul en Benjamin van Wanrooij de hele wedstrijd uitblonken door hun acties en rushes en zodoende een ware plaag voor hun tegenstanders waren. In verdedigend opzicht vielen de controlerende van acties op het middenveld van Ibi Toure weer op.

Oppermachtig

SteDoCo bleef oppermachtig en na zo’n 25 minuten werd de verdediging van Ajax weer eens volledig uit elkaar gespeeld en kreeg Benjamin de kans om te scoren. Echter, het schot werd het geblokt, waarna Guytano dos Santos, die op zijn positie achter de voorhoede weer excelleerde, alsnog 2-0 kon aantekenen. Daarna had SteDoCo even een dipje, waarin Steven Edwards tegen een gele kaart aanliep. Bovendien kon Ajax middels een vrije trap vanaf 20 meter mogelijk iets terugdoen. De bal werd echter door Mark Smith effectief uit de bovenhoek getikt. SteDoCo pakte de draad weer op en door een goede actie van Jesse Wielinga kwam de bal op maat bij Joran. Deze werkte het speeltuig echter voor open doel hoog over.

Met nog 10 minuten op de klok kwam er weer eens zo’n lange rush langs de lijn van Vincent. Op het juiste moment passte hij op de inmiddels aangesloten Marlon, die met een zuiver schot 3-0 op het scorebord bracht, een doelpunt uit het boekje!

Concentratieverlies

Hierna waren  de spelers van thuisclub waarschijnlijk al met hun gedachten bij de thee, want de concentratie dreigde even weg te zakken. Hierdoor kon Ajax wat terug doen. Ricardo Fransberg speelde zich in de 16 keurig vrij en zijn diagonale schot verdween in de verre bovenhoek, onbereikbaar voor Mark.

Beauty

In de tweede helft hetzelfde beeld, waarin SteDoCo, ondanks de riante voorsprong, op zoek ging naar meer. Al snel kreeg Vincent een kans, maar hij kon net niet bij de bal. Daarna kopte Joran nog over, maar uit een corner van Jesse kopte Bryan diagonaal binnen, een beauty!

Saai

Met nog ruim een half uur te spelen zakte SteDoCo wat in en zou Ajax nog wat hebben kunnen terugdoen. Echter, de gasten waren niet bij machte om het wedstrijdbeeld te verzetten. Daardoor verzandde de wedstrijd, die eigenlijk nauwelijks meer wedstrijd kon worden genoemd, behoorlijk. SteDoCo had de overwinning nagenoeg binnen en hoefde niet zo nodig meer en Ajax snakte waarschijnlijk naar het einde van deze al verloren wedstrijd.

Door deze overwinning schaart de club zich meteen al in de kopgroep, voor wat het waard is uiteraard. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de Assense promovendus  ACV op het programma. Die club verloor deze week met 4-0 van sterkhouder Sparta Nijkerk.