3e divisie A

26 september 2020 15:00

M. (Marcel) Roeleveld

Opstelling SteDoCo 1

De afgelopen week werd er met veel waardering over de 3-0 overwinning op DVS ’33 Ermelo gesproken. Dat deed de club goed en meteen werd al weer reikhalzend naar de volgende wedstrijd uitgekeken, waarbij er dan gemakshalve van een overwinning werd uitgegaan. Temeer, daar Ter Leede tot nu toe slechts één schamel puntje had verzameld. Echter, de ruim 50 meegereisde SteDoCo supporters zullen zich in de beginfase van de wedstrijd hebben afgevraagd of er wellicht een schaduwteam van vorige week op het veld stond, want het liep bepaald niet zoals werd verwacht. Nog vermeld dient te worden dat Marlon Pereira, één van de uitblinkers van vorige week, ontbrak wegens een liesblessure. Op zijn plaats speelde Steven Edwards.

Passief

Natuurlijk had Ter Leede haar huiswerk gedaan, zodat bijna al onze wapens grotendeels aan banden werden gelegd en met het idee “We ontregelen zoveel mogelijk het spel van de tegenstander en bij een foutje van SteDoCo hebben wij best wel iemand die er snel uit kan komen en zelfs bij machte is om te scoren”. Het gevolg was dat SteDoCo voetbalde, althans dat probeerde, en Ter Leede tegenhield, enigszins passief dus. In de loop van de eerste helft, toen SteDoCo op een dood spoor dreigde te komen, werd de thuisclub zelfs serieus gevaarlijk en na ruim een half uur spelen kwamen de eerste waarschuwingen: Bij een scrimmage voor het doel van Mark kwamen we goed weg en een afstandschot van Tomas Arroyo ging maar net naast. SteDoCo ging steeds trager en onnauwkeuriger spelen. Luhinho Martins, die al eerder gevaarlijk was, maar toen hoog over schoot, pikte de bal buiten de 16 op en met een onverwacht schot verschalkte hij keeper Mark Smith: 1-0.

Plichtmatig

Hieraan vooraf ging een periode, waarin SteDoCo zich plichtmatig oplegde om het spel, wat al weken haar vruchten afwierp, naar behoren te spelen. Zo was er na een kwartier, na een goede actie van Bryan Jongeneel, een kans voor Vincent Verheul. Met een simpele voetbeweging trachtte hij de bal in het doel te draaien.  Vlak daarna zag Joran Schröder zijn kopbal voor open doel over en naast gaan. De anders zo sterke linker kant met Vincent Verheul en Jesse Wielinga kreeg nauwelijks ruimte, waarbij vooral Jesse vanaf het begin maar matig in de wedstrijd zat. Zo kwam de rust met een, vooraf niet verwachtte, 1-0 achterstand. En ik moet zeggen, dat, gezien de intentie, waarmee Ter Leede de wedstrijd beleefde, eigenlijk niet eens onverdiend was.

Ander vaatje

Na de rust was SteDoCo duidelijk van plan uit een ander vaatje te tappen. Onderdeel daarvan was het inbrengen van spits Charlton Vicento. Dit, ten koste van Gytano dos Santos. Niet, dat laatst genoemde slecht, althans minder dan de anderen, speelde, maar meer om en andere beweging te creëren. Joran Schröder zakte hiermee naar een plaatsje achter de voorhoede. Binnen een minuut resulteerde dit in een doelpunt. Uit een voorzet van Benjamin van Wanrooij tikte de deze wedstrijd goed op dreef zijnde Ibi Touré de gelijkmaker binnen: 1-1. SteDoCo probeerde wel meteen door te drukken, maar de tegenstoten van Ter Leede waren zeker niet ongevaarlijk. Zo had Sami Mouchih, nadat hij de bal keurig had vrij gemaakt, de 2-1 op zijn schoen. De bal caramboleerde echter tegen de paal. Aan de andere kant had Joran deze voorsprong op zijn hoofd, maar keeper Michael Beckers redde. SteDoCo bleef aandringen en uit een verre pass van Hayri Pinarci op Benjamin van Wanrooij  kwam dan eindelijk de zo fel begeerde voorsprong. Een ver schot van Benjamin verdween, buiten bereik van de keeper, in de verre hoek. Uiteraard probeerde de thuisclub weer langszij te komen, wat nog bijna lukte. Echter, keeper Mark wist de bal uit de rechter hoek re ranselen.

Veilige haven

SteDoCo kreeg zodoende steeds meer geloof in een goede afloop. Sterker nog, doordat Ter Leede aanvallender moest spelen kwam er meer ruimte. Met nog zo’n 10 minuten op de klok passte Jesse Wielinga op de vrij staande Ibi Touré, die zodoende zijn tweede kon inschieten. Dat gebeurde overigens nadat Charlton Vincento een listig overstapje maakte voor de veel vrijer staande uiteindelijke doelpuntenmaker. SteDoCo speelde zich hiermee in veilige haven, want steeds meer was te zien dat de scherpte bij de tegenstander wat wegebde. Nadat scheidsrechter Marcel Roeleveld veel extra tijd had bijgetrokken floot hij voor het einde en kon SteDoCo terugzien op een moeizame eerste helft en een goede tweede helft, uitmondend in een uiteindelijk verdiende overwinning. Aan het einde van de dag bleek de club bovendien koploper te zijn geworden!

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het Rijssense Excelsior ’31 op het programma. Deze ploeg presteert in dit seizoen verrassend goed en staat momenteel met 7 punten uit 3 wedstrijden op een gedeelde derde plaats.