Scheidsrechter

Clint v/d Heijden

Onbekend

Opstelling

Vorig jaar werd het in de voorbereiding in Veen nog 3-1 voor Achilles, deze keer was SteDoCo met dezelfde cijfers de sterkste.

Niks doen

Eindelijk was er afgelopen zaterdag, na maanden “niks doen” weer een wedstrijd. Weliswaar niet om het “echie”, maar getuige het grote aantal toeschouwers dat verspreid om het veld en op de tribune (niet op het kruis!) plaats nam, waren we wel weer toe aan een voetbalwedstrijd. Dat het de eerste wedstrijd van beide ploegen was in de voorbereiding, dat er niks op het spel stond (hoewel sommige supporters daar toch anders over dachten), dat het 3-1 werd voor SteDoCo, het maakte allemaal niks uit. We konden weer bijpraten, filmen, foto’s maken, een biertje pakken, nog meer bijkletsen en tussen de bedrijven door een prachtige goal zien van Vincent Verheul, maar daarover later meer.

Nieuweling

Helaas ontbraken er bij deze oefenwedstrijd meteen al twee spelers vanwege een blessure, namelijk keeper Mark van Ingen en Giovanni Hiwat. Adelaar begon met tien vertrouwde namen van het vorig seizoen plus één nieuweling, namelijk Gianni Tiebosch in een aanvallende rol. Deze van TOP Oss gekomen speler leidde ongewild de 0-1 in, want hij verloor de bal in de 20e minuut aan een tegenstander, waardoor Achilles Veen via Thomas Schilders, die randje buitenspel stond op voorsprong kon komen. De eerste helft was Achilles Veen de betere ploeg, zonder tot echt grote kansen te komen. SteDoCo had moeite om überhaupt een echte kans te creëren.

Ongenadig

In de tweede helft wisselde Adelaar zeven spelers (het was tenslotte een oefenwedstrijd) en bracht, naast de bekende namen Dos Santos, Edwards, Pereira en Verheul de nieuwelingen Nando Wormgoor, Milad Intezar en Yannick Cortie binnen de lijnen. Trainer John Karelse van Achilles Veen wisselde vijf spelers. In de 50e minuut schoot Guytano dos Santos de gelijkmaker binnen na slecht uitverdedigen van keeper Jan Schimmel. In de 58e minuut kwam Joran Schröder in het veld voor Charlton Vicento en tien minuten later mochten Jesse Wielinga en Ibi Touré het nog een keer proberen in plaats van Bryan Jongeneel en Benjamin van Wanrooij. SteDoCo was de betere ploeg in de tweede helft en dat resulteerde in de 81e minuut in de 2-1 van de voet van Vincent Verheul. De linksbuiten zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Touré en schoot de bal ongenadig hard en mooi in de rechter bovenhoek, onbereikbaar voor Schimmel. Drie minuten later maakte Joran er 3-1 van toen de bal pardoes voor z’n voeten werd gekopt door Bart Westerlaken.

Uiteindelijk dus een 3-1 overwinning voor SteDoCo, maar uitslagen in de voorbereiding zeggen niets. Het was mooi voor de kantine-inkomsten en het publiek dat er weer gevoetbald werd en voor Adelaar c.s. dat ze een aantal aanwinsten hebben zien spelen. Aanstaande dinsdag is daar alweer een mogelijkheid voor als we om 20:15 aftrappen tegen de Utrechtse hoofdklasser DHSC, bekend van de familie Sneider. Komt allen en hou de 1,5 meter in acht!