6 - 3

Nieuw-Lekkerland 1

5 november 2019 20:15

Opstelling

SteDoCo speelde afgelopen dinsdag 5 nov. 2019 een oefenwedstrijd tegen het in de 1e klasse uitkomende Nieuw Lekkerland. In deze competitie staat deze ploeg op de tweede plaats, 3 punten achter Kloetinge.

SteDoCo begon de wedstrijd met een enigszins altenatieve opstelling, daardoor moest de ploeg in het begin even naar het juiste ritme zoeken. Dat voelden de gasten ook wel aan, want zij gingen regelmatig brutaal in de aanval. In de eerste 20 minuten was het dan ook een gelijkopgaande wedstrijd en werd het na ruim een kwartier onverwacht 0-1. SteDoCo probeerde zich te hervatten, maar dat lukte niet helemaal. Een doorloopbal richting Kyle Doesburg kon door laatstgenoemde niet worden afgemaakt, Marc Ripmeester vond met zijn schot de keeper op zijn weg en een schot van Wesley Meeuwsen ging naast. Na 35 minuten was een voorzet van Marc Ripmeester goed genoeg om via een intikker van Wesley Meeuwsen 1-1 op het scorebord te zetten. SteDoCo kwam steeds beter in de wedstrijd en vlak voor rust kopte Jason Wall uit een corner van Marc Ripmeester 2-1 binnen.

In de rust werden 5 spelers gewisseld en stond er in grote lijnen de basiself uit de competitie op het veld. SteDoCo zocht nu vol de aanval en Nieuw Lekkerland moest ver terug, waarbij de tegenstoten van de gasten niet ongevaarlijk waren. Na 5 minuten schoot Marc Ripmeester 3-1 binnen, maar 5 minuten later bepaalde Nieuw Lekkerland via een uitval de stand op 3-2. Op het uur kwam Joran Schröder voor Wesley Meeuwsen in het veld. Na 5 minuten was Joran al trefzeker, hij kopte 4-2 binnen. Daarna ging het spel meer en meer richting het doel van Nieuw Lekkerland en moest de tegenstander spreekwoordelijk met handen en voeten verdedigen om de score niet te ver te laten oplopen. Daarbij dient een compliment richting de gasten te worden gemaakt , want steeds bleven hun verdedigende acties ruim binnen het toelaatbare. In de laatste 10 minuten snakte de tegenstander duidelijk naar het einde. De uitroep van de trainer naar één van zijn spelers “Nog even volhouden” sprak daarbij boekdelen. SteDoCo ging door en 6- en 4 minuten voor het einde bepaalde Joran de stand op 5-2, resp. 6-2. Hij maakte dus een hattrick! Op slag van het eindsignaal wist Nieuw Lekkerland de achterstand nog naar 6-3 te verkleinen.

Aanstaande zaterdag speelt SteDoCo geen competitiewedstrijd, Op 16 november staat de wedstrijd FC Lisse – SteDoCo op de agenda.