3 - 4

USV Hercules 1 (zon)

7 januari 2020 20:15

Opstelling

SteDoCo speelde afgelopen dinsdag 7 jan. 2020 een oefenwedstrijd tegen het Utrechtse USV Hercules. Deze club speelt in de zondagafdeling van de Derde Divisie en staat daarin momenteel, met 15 punten uit 15 wedstrijden, op de 15e plaats.

Initiatief SteDoCo

In de beginfase was Hercules wat meer aan de bal. Echter, zonder gevaarlijk te worden. Na een kwartier nam SteDoCo vanlieverlee het initiatief over en dat resulteerde dan ook in een paar kansen. Eerst zag Bryan Jongeneel zijn afstandschot nog gekeerd door de keeper, maar al snel daarna kon Vincent Verheul 1-0 aantekenen. Dit, na een assist van Joran Schröder. SteDoCo bleef druk zetten en uit een corner van Jesse Wielinga kopte Bryan Jongeneel 2-0 binnen. Uit een voorzet kopte Joran vervolgens over. Hercules herpakte zich en na ruim een half uur spelen kwam de ploeg via een penalty op 2-1. Bij een goed genomen vrije trap van Bryan Jongeneel zag deze  de keeper weer op zijn pad. In de laatste minuut van de eerste helft gaf Benjamin van Wanrooij een voorzet op maat, Joran Schröder kopte goed, maar zag de bal op de doellijn gekeerd door een speler. Met deze, voor SteDoCo verdiende,  2-1 stand  kwam de rust.

Rommelig

In de tweede helft werden 4 wissels doorgevoerd. Nieuwkomer Steven Edwards (ex Helmond Sport) maakte zijn debuut. Echter, het spelbeeld werd er niet beter op (minder samenhang). Daardoor konden de gasten op gelijke hoogte komen en moest SteDoCo toezien dat de tegenstander steeds meer het initiatief nam. Op het halfuur werden bij SteDoCo nog twee wissels doorgevoerd. Jesse Wielinga probeerde met een afstandschot de keeper te verrassen, maar zonder resultaat. Met nog een kwartier te spelen maakte de tegenstander via de binnenkant van de paal 2-3 en leek de wedstrijd gespeeld.

Veerkracht

Maar daar dacht Steven Edwards anders over. Met een sterke actie, gevolgd door een laag en hard schot noteerde hij 3-3. Jammergenoeg konden de gasten vlak voor tijd toch nog 3-4 aantekenen.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarbij SteDoCo zich bij vlagen goed liet gelden, maar, zoals vaker de laatste tijd, niet het gewenste resultaat behaalde.