1e ronde (64) BV

19 oktober 2019 14:30

B. (Bilal) Sahiner

Opstelling SteDoCo 1

Het is gelukt! SteDoCo is door naar de volgende ronde in het TOTO KNVB Beker-toernooi. In ’s Gravenzande werd de plaatselijke FC met 1-3 verslagen door doelpunten van de complete voorhoede van de eerste helft.

Geen verrassing

Frans Adelaar had voor de opstelling geen echte verrassingen in petto of het moet de positie onder de lat zijn, want Jordy Zielschot mocht zijn opwachting maken in plaats van Mark Smith. Goed dat Jordy deze kans krijgt en hopelijk krijgt hij in december, wanneer de tweede ronde gespeeld wordt deze kans nog een keer. Ook geen verrassing meer, voor wie de regionale media een beetje volgt, was het feit dat Wesley Pollemans zijn aanvoerdersband kwijt is ten faveure van Marlon Pereira. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart in de competitiewedstrijd tegen Jong Almere City FC, vanwege een niet slimme natrapactie. Verder stonden de gebruikelijke namen weer op het wedstrijdformulier, dus met Joran Schröder in de spits.

Uitvallen

In de eerste helft was SteDoCo de ploeg met het meeste balbezit, die zocht naar openingen in de defensie van FC ’s Gravenzande, maar de meeste en grootste kansen waren voor de thuisploeg, waaronder een schot van Twan van Meerten in de 9e minuut vanaf een meter of 11/12 dat ternauwernood gered werd door de rechtervoet van Jordy Zielschot. De oud-keeper van RKC moest nog een aantal keren redding brengen op schoten en kansen van FC ’s Gravenzande. SteDoCo kon daar eigenlijk maar 1 schot van Etienne Mariana tegenover zetten, maar de bal werd uit de rechterbovenhoek geranseld door Danny Koning, de 36 jarige keeper, die dit seizoen (in zijn 10e voor de Westlanders), voor de competitiewedstrijden gepasseerd is door de 21 jarige Jurrian Jouvenaar, maar net als Zielschot in het bekertreffen zijn opwachting mocht maken. FC ’s Gravenzande zag in de eerste helft verdediger Gijs Abbas uitvallen en SteDoCo zag hetzelfde gebeuren met middenvelder Ibrahim Touré, die zich bij een ongelukkige valpartij ernstig blesseerde en voor langere tijd uit de roulatie is. Dit gebeurde vlak voor rust, maar Adelaar liet voor die korte tijd toch nog Kyle Doesburg invallen, zeker omdat SteDoCo nog een hoekschop tegen kreeg.

Fel

Met Ibrahim Touré uit de wedstrijd en Kyle Doesburg in de spits ging Joran Schröder een linie naar achteren. SteDoCo begon de 2e helft meteen feller dan de thuisploeg en na een misverstand tussen Ali Khaldi en David Belic liet linksback Samet Dag zich aftroeven door een fel jagende Kyle Doesburg, die de bal veroverde en op het doel afging, maar hij zag zijn inzet eerst nog gekeerd door Danny Koning, maar op die van Vincent Verheul had de keeper geen antwoord en dat betekende in de 1e minuut na rust meteen al de 0-1 voorsprong. Dit goede begin was voor SteDoCo het sein om ten aanval te trekken en was in deze fase na rust dan ook de betere ploeg met de beste kansen, maar Benjamin van Wanrooij schoot op de keeper en een minuut later zag Marlon Pereira zijn schot op de lat uiteenspatten. Na dat fellere kwartiertje van SteDoCo volgde een korte fase dat FC ‘s Gravenzande aanzette en feller werd en dat het publiek achter de thuisploeg ging staan, maar net op dat moment kopte onze kopspecialist Joran Schröder de tweede van SteDoCo binnen na een corner van Jesse Wielinga.

Verzet gebroken

Een minuut later kregen de thuisploeg en de Westlandse supporters weer hoop, toen de bal op de stip ging. Aanvoerder Roy Vermolen schoot tegen de uitstekende arm van de omgedraaide Wesley Pollemans aan (waarvoor hij ook nog geel kreeg) en Sander Koeleman benutte dit buitenkansje vanaf 11 meter, waardoor de marge weer 1 werd. FC ’s Gravenzande kreeg weer hoop, maar nog geen 5 minuten later schoot Benjamin van Wanrooij vanaf ongeveer dezelfde positie als waar hij 10 minuten eerder nog op Koning stuitte, de bal nu wel langs de keeper en maakte aan alle hoop van de roodblauwen een abrupt einde. In plaats van een bekeken schuiver raakte hij nu de bal vol op de slof, buitenkant rechts en liet hij de ervaren sluitpost kansloos: 1-3. Hoewel het spel heen en weer golfde en er kansen voor beide ploegen waren, was het verzet van de Westlanders wel een beetje gebroken. Ondanks de marge van 2 doelpunten bleef het toch spannend, want er was nog ruim 20 minuten te spelen en 1 (gelukkig) doelpunt van de thuisploeg was genoeg om het vuur bij deze typische bekerploeg en zijn supporters te laten ontbranden, waardoor het nog een spannende slotfase kon worden. Gelukkig hielden we het hoofd koel en konden we als eerste van de 64 ploegen de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker binnenstappen.

Loting

De loting van deze 2e ronde vindt plaats op zaterdag 2 november en tot die tijd kunnen we ons lekker maken met filosoferen over de mogelijke tegenstanders. Willen we een amateurploeg, waardoor we een kans maken op de volgende ronde of willen we een aansprekende naam uit de Ere- of Eerste divisie? Als het aan mij ligt loten we in ieder geval een thuiswedstrijd in plaats van een (verre) doordeweekse uitwedstrijd, maar het ligt niet aan mij en dat is maar goed ook. We gaan het meemaken en we mogen trots zijn op en blij zijn met dit prachtige resultaat.

Aanstaande zaterdag spelen we weer een competitiewedstrijd en wel om 14:30 uur thuis tegen VVSB.