Scheidsrechter

M.A. (Mike) de Bruijn

Onbekend

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo reisde zaterdag naar Barendrecht af om te proberen het goede resultaat van vorige week tegen VVOG een vervolg te geven. Dat moest gebeuren tegen een ploeg die in het verleden een grootmacht in het Nederlandse zaterdagvoetbal was, maar in het vorige seizoen van de Tweede- naar de Derde Divisie degradeerde. De confrontatie werd dan ook met spanning tegemoet gezien. Maar al gauw werd duidelijk dat SteDoCo zeker niet voor deze ploeg behoefde onder te doen, zelfs een overwinning zou wellicht mogelijk zijn. Dat laatste kwam dan ook uit, want, na een aftastend begin, waarin over en weer wat kansjes waren, kwam SteDoCo nog voor de rust op 0-2, om vervolgens al snel na de thee 0-3 op het (mooie) scorebord te bewerkstelligen. Barendrecht was vervolgens niet bij machte iets aan deze stand te doen en SteDoCo schakelde een tandje terug, zodat het laatste half uur van de wedstrijd een saaie pot werd voor het  publiek.

Behoudend

SteDoCo startte met de vorige week succesvolle Wesley Meeuwsen in de spits en Joran Schröder op het middenveld voor de deze wedstrijd niet aanwezige  Hayri Pinarci (ziek). De eerste kans was al na een paar minuten voor SteDoCo. Echter, de voorlangs rollende bal werd door niemand geraakt. Vervolgens was er weinig te beleven, wat vooral kwam omdat de thuisploeg behoudend speelde en SteDoCo als gast niet zo nodig het initiatief wenste op te eisen. Eén keer was Barendrecht gevaarlijk: Een vrije trap op 20 meter van het SteDoCo doel werd geblokt, waardoor de bal hoog opstuitte en recht naar beneden kwam. Wesley Pollemans redde door corner te koppen. Op ruim een half uur stoorde Jesse Wielinga attent bij een terugspeelbal van Barendrecht waardoor keeper Donovan Levestone de bal pardoes voor de voeten van Benjamin van Wanrooij plaatste. Deze passte vervolgens op Wesley Meeuwsen, die uit een goede schietpositie via de binnenkant de paal 0-1 aantekende.

Initiatief

Voor de thuisploeg was dit zichtbaar een tegenvaller, want niet Barendrecht, maar SteDoCo trok het initiatief naar zich toe. Een schot van Joran Schröder werd maar net door de keeper onschadelijk gemaakt. Bij Barendrecht was spits Marouane Bakour de enige speler die nog wat gevaar kon stichten, zo ook zo’n 10 minuten voor de rust. Echter, zijn omhaal verdween naast het doel. Al snel daarna zette Jesse Wielinga zich op 20 meter voor het Barendrecht doel achter een te nemen vrije trap. Het leek op afstand een prima plek voor Jesse om de bal in de verre hoek te plaatsen. Dat vond ook een Barendrecht supporter achter ons op de tribune, want hij zei meteen “Nu wordt het 0-2”. En gelijk had hij, want Jesse schoot de bal prachtig in de verre bovenhoek. Uiteraard waren wij benieuwd naar de reden van de goede voorspelling. De supporter verklaarde dat 2 weken geleden (in de met 0-2 verloren wedstrijd tegen FC Lisse) een vrije trap op exact dezelfde plaats werd genomen en dat de bal toen ook in het doel in ging. De verklaring van de keeper was na die wedstrijd dat hij hinder ondervond van de zon, wat nu ook wel het geval geweest zou kunnen zijn, maar neemt niet weg dat de goal een beauty was!

Oogstrelend

SteDoCo ging steeds beter voetballen en het was jammer dat een oogstrelende combinatie tussen Vincent Verheul  en Jesse Wielinga, uitmondend in een voorzet op Wesley Meeuwsen, door laatst genoemde niet kon worden verzilverd, zodat de rust aanving met een 0-2 voorsprong voor SteDoCo.

Uitgeblust

Bij de aftrap van de tweede helft had menigeen een aanstormende thuisploeg verwacht, maar niets daarvan. Alleen een scrimmage voor het doel van Mark Smith gaf nog enig gevaar, maar uiteindelijk was Mark de baas. Binnen 5 minuten gooide SteDoCo de wedstrijd min of meer in het slot: Uit een vrije trap van Jesse Wielinga kon Joran Schröder intikken. Zo was Jesse dus bij alle doelpunten betrokken! Barendrecht probeerde nog wel iets terug te doen, maar aan alles was te  merken dat de ploeg was uitgeblust. Alleen de al eerder genoemde Marouane Bakour stichtte nog enig gevaar, maar vaak stond hij alleen, waardoor zijn acties in de kiem werden gesmoord en als dat niet het geval was, stond daar altijd nog Mark Smith, die met een paar goede en spectaculair ogende reddingen zijn doel schoon wist te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd steeds duidelijker dat Barendrecht geen gevaar meer kon stichten. Sterker nog, als was besloten om vol gas door te gaan, had de score nog kunnen oplopen.

Opleving

Een opleving van de wedstrijd vond plaats op zo’n 5 minuten voor het eindsignaal. De net ingevallen Bram van Eijk werd diep gestuurd, hij ging met de bal aan zijn voet goed door, omspeelde de keeper, maar was inmiddels iets te ver van het doel afgeraakt, waardoor de bal in het zijnet belandde. Vermeldenswaard was dat Marc Ripmeester (ex Jong Sparta), na langdurig geblesseerd te zijn geweest, als invaller zijn competitiedebuut maakte.

Volgende week speelt SteDoCo een thuiswedstrijd. Koploper Sparta Nijkerk komt dan op bezoek, aanvang 14.30. Een aanrader om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn.