Scheidsrechter

Mike de Bruijn

Onbekend

Opstelling

SteDoCo is zaterdagmiddag tegen Harkemase Boys in de laatste speelminuten tegen een zure nederlaag aangelopen. SteDoCo kwam na een vermeende overtreding al na 3 minuten op achterstand. Bryan Jongeneel scoorde in de tweede helft vanuit een ingestudeerde vrije trap de terechte gelijkmaker. Enkele minuten voor tijd trof Bram van Eijk onfortuinlijk het eigen doel zodat de Harakieten fortuinlijk met de overwinning aan de haal gingen. Een zure nederlaag voor een strijdend SteDoCo.

SteDoCo startte deze middag met dezelfde formatie die vorige week de overwinning tegen Ajax bracht. Wesley Pollemans werd daarbij echter net voor zijn verdediging gepositioneerd. Kyle Doesburg, Hayri Pinarci, Michiel van Doggenaar, Guytano dos Santos en Marc Ritmeester namen plaats op de reservebank. Net als keeper Jochem van der Werff die de geblesseerde Jordy Zielschot verving.

Scheidsrechter De Bruijn had nog maar net voor de aftrap gefloten of Harkemase Boys kwam via een goal van Berwout Beimers op voorsprong. De boomlange maar technisch vaardige spits beging daarbij eerst een overtreding door Bryan Jongeneel in de rug te duwen. De scheidsrechter zag echter in dit duel geen overtreding waardoor Beimers sde bal simpel langs keeper Mark Smith kon tikken. De Bruijn was zo’n beetje de enige op en rond het veld die er geen overtreding in zag. Niettemin Harkema op voorsprong.

Vervolgens was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. SteDoCo zocht daarbij de  voetballende oplossing terwijl Harkemase Boys de lange bal hanteerde. Een speelstijl die de Friese ploeg al jaren hanteert en ook goed beheerst. SteDoCo kwam met name over links regelmatig goed door. Bram van Eijk, Vincent Verheul en Jesse Wielinga waren vaak dreigend wat resulteerde in verschillende mogelijkheden waarbij o.a. Joran Schröder op enkele momenten net niet werd gevonden.

Trainer Frans Adelaar was na 21 minuten al genoodzaakt om te wisselen. Jason Wall werd met een liesblessure vervangen door Hayri Pinarci. Het was dezelfde Pinarci die kort daarna één op één op de keeper afging. Hayri zocht de diepte en werd via een uistekende steekpass van Joran Schröder voor de keeper gezet. Geweldige aanval, maar uiteindelijk zonder het gewenste resultaat.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Twee ploegen die, elk met hun eigen speelstijl, aan elkaar gewaagd waren. Harkemase Boys leunde daarbij sterk op hun verdediging en hun fysieke kracht. Zowel voorin als achterin staan enkele boomlange spelers die ondanks hun lengte ook technisch prima uit de voeten kunnen. De oplossing moest dan ook door SteDoCo voetballend over de grond worden gevonden. En dat lukte de ploeg uit Hoornaar goed. Via de zijkanten werd de aansluiting gezocht. Benjamin van Wanrooij en Etienne Mariana kwamen op rechts regelmatig door, en ook op links waren het Verheul en Van Eijk die aanvallend voor gevaar zorgden. Het was wederom Joran Schröder die met verschillende kopballen gevaarlijk was waarbij het doel echter niet werd gevonden. Ook het inbrengen van Kyle Doesburg en later Guytano dos Santos bracht niet direct resultaat, en zo leek de wedstrijd met een 0-1 stand naar het einde te lopen.

Het venijn zat echter in de staart van de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd bracht Bryan Jongeneel de twee ploegen toch naast elkaar (1-1). Een ingestudeerde vrijetrap werd prachtig binnen geschoten. Hayri Pinarci legde de bal panklaar neer voor de inkomende Jongeneel die de bal met zijn linkerbeen laag langs keeper Erick Jansema schoot. Prachtige goal en de verdiende gelijkmaker, daar waren vriend en vijand het over eens.

Drie minuten later was het echter wederom voor Harkemase Boys raak en dat bleek de beslissende treffer van de middag te zijn. Harakiet Dennis van Duinen kwam één op één te staan met SteDoCo-doelman Mark Smith, die de bal fabelachtig wist te keren. Tot grote ontzetting van alle SteDoCo-supporters kwam de bal echter onfortuinlijk tegen het lichaam van de meegelopen verdediger Bram van Eijk en die zag tot zijn ontzetting de bal in de het doel verdwijnen. Een onverdiende nederlaag maar “onverdiend” telt niet in de sport. En derhalve stapte Harkemase Boys met de drie punten van het veld. Een zuur verlies voor SteDoCo want de ploeg van Frans Adelaar had er voor geknokt en gestreden waarbij objectief gezien een gelijkspel een juiste weergave van de wedstrijd was geweest. Het mocht niet zo zijn.

Deze verliespartij brengt SteDoCo met 17 punten uit 13 wedstrijden op de 10e plaats van de ranglijst. Zaterdag staat de verre uitwedstrijd tegen HSV Hoek op het programma. Hoek staat 6e op de ranking en dus zal het als vanouds weer een echte kraker worden. Ik hoop u ook in Hoek weer langs de lijn te treffen.