3e divisie 3e divisie zat

11 januari 2020 14:30

W. (Wouter) Wiersma

Opstelling SteDoCo 1

Als verslaggever heb je weleens van die wedstrijden dat je zin moet maken om het verslag op papier te zetten. De wedstrijd Ter Leede-SteDoCo is zo’n wedstrijd. Meer dan 80 minuten heer en meester op het veld. Een 0-3 voorsprong, die in een tijdbestek van 8 minuten door Ter Leede wordt omgebogen naar 3-3. Dit gelijkspel werd door de thuisploeg gevierd als een overwinning, terwijl SteDoCo alsnog genoegen moest nemen met 1 punt.

SteDoCo en Ter Leede starten deze middag goed aan de wedstrijd. Kort op de man spelend, fel in de duels waar beide ploegen de eerste 10 minuten gelijkwaardig aan elkaar zijn maar met de eerste kansen voor Ter Leede. In de vijfde minuut kan Toon Zwetsloot uit een pass van Darrazi op rechts opkomen, zijn inzet wordt door SteDoCo-doelman Mark Smith gepareerd en de rebound van Omar Limon wordt door linksback Bram van Eijk uitstekend van de lijn gered. SteDoCo komt daar goed weg.

Vervolgens is het de sterk opkomende Bram van Eijk die zich door de verdediging van Ter Leede worstelt. Met zijn rechter been krult hij vanaf links doorkomend de bal op de rechter paal. Deze actie verdient meer maar de paal staat in de weg.
SteDoCo komt even later weer goed weg. Vanaf de linkerkant wordt een totaal verkeerde voorzet gegeven die gedragen door de wind bijna het doel in zeilt. Mark Smith tikt echter de bal katachtig over de doellat. Een uitstekende redding waarmee hij de 0-0 op het scorebord laat staan.

SteDoCo trrekt vervolgens de wedstrijd naar zich toe. Met name de voorhoede van SteDoCo is een plaag voor de verdediging van Ter Leede. Vooral de nummer 3 van Ter Leede doet er echt alles aan om Joran Schröder uit zijn spel te halen. Overigens zonder dat Joran hiervan onder de indruk is. Niet voor niets is dit de middag van Joran Schröder. De topscorer van SteDoCo kopt in de 34e minuut gecontroleerd binnen nadat de voorzet van Benjamin van Wanrooij op maat is. Zoals gebruikelijk de back van de tegenstander voorbij en met zijn kromme benen een afgelezen voorzet op maat, die tegendraads door Schröder wordt ingekopt. Een goal uit het boekje!

Het is dezelfde Joran Schröder die in de 45e minuut de 0-2 op het scorebord zet. De bal aannemend zoekt hij zijn tegenstanders op en na enkele acties komt hij al frommelend met de bal oog in oog met de keeper van Ter Leede te staan. Met rechts schiet hij zijn 2e van de middag binnen, keeper kansloos. Prima spitsengoal en met deze tussenstand worden de kleedkamers opgezocht.

Terug op het veld is het al snel 0-3. Benjamin van Wanrooij komt wederom dreigend vanaf rechts, speelt Jesse Wielinga aan die de vrijstaande Schröder vindt. Met een bekeken schot laag over de grond in de verre hoek maakt Joran Schröder rond de 50e minuut zijn hattrick. Ik kan het nog maar even benadrukken, maar in deze fase is SteDoCo heer en meester en gaat de ploeg zelfs voor de 0-4 en krijgt daar ook de kansen voor.

Ter Leede is op dat moment ook rijp voor de sloop. SteDoCo zit nog steeds goed in de wedstrijd, geeft niets weg, drukt Ter Leede in de verdediging terwijl de club uit Sassenheim er aanvallend nauwelijks uitkomt. Toch recht Ter Leede de rug. Echahbouni en Gillissen komen er voor Ter Leede in en even later ook Bok.

In de 83e minuut kan Wesley Pollemans de bal simpel opruimen, echter keeper Mark Smith coacht dat hij de bal kan laten lopen. Smith grijpt echter mis waarna Joey van den Berg er voor Ter Leede als de kippen bij is om de eerste tegengoal te scoren. Op zich niets aan de hand, fout accepteren, rug rechten en de overwinning over de streep trekken. Dit is echter ook het moment dat Joran Schröder wordt gewisseld voor Guytano dos Santos. Een logische wissel omdat Schröder net op tijd fit was om aan deze wedstrijd mee te doen nadat hij afgelopen dinsdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Hercules met een kuitblessure moest uitvallen. Een kuitblessure die ook nu weer ging opspelen en dus een wissel noodzakelijk maakte.

Ter Leede krijgt echter door de 3-1 de spirit. Een indraaiende voorzet vanaf rechts wordt defensief gemist en komt via de kluts fortuinlijk voor de voeten van Steemers die zijn negende van het seizoen maakt, 2-3. Ter Leede ruikt bloed en gaat voor de gelijkmaker, en die komt er ook. In de 91e minuut wordt half verdedigd waarbij Wesley Pollemans voor de voetballende oplossing kiest terwijl hij de bal over de zijlijn moet roeien. Dit half uitverdedigen brengt de bal bij Robert Steemers die nu zelf de bal vanaf links voorgeeft en het is Jim Gillissen die volledig vrijstaand de gelijkmaker voor Ter Leede binnen kopt.

In zo'n 8 minuten tijd buigt Ter Leede op karakter dus een achterstand van 0-3 om naar 3-3. Terwijl SteDoCo daarvoor heer en meester is maar door eigen individuele fouten Ter Leede in de wedstrijd laat terugkomen. En dat terwijl ook na de 3-3 de punten naar Hoornaar meegenomen hadden kunnen worden. Vanuit een corner kopte Marlon Pereira net over en kort daarna is het de sterk spelende Benjamin van Wanrooij op rechts die Vincent Verheul in de loop aanspeelt. De balaanname op de borst is uitstekend waardoor hij alleen op doelman Prins kan afgaan. In plaats van nog even door te lopen kiest de gedreven Verheul er voor om de keeper met een laag schot te verschalken. Tot ieders onsteltenis gaat de bal echter rakelings naast het doel, ook tot afgrijzen van Vincent zelf. Voor scheidsrechter Wiersma is dit echter het moment om af te fluiten. Voor Ter Leede een mirakel, voor SteDoCo zuur puntverlies.

Het vizier kan echter al weer op komende zaterdag worden gericht want dan staat de thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste DVS’33 Ermelo op het programma. Een uitstekende tegenstander om tegen te laten zien waar SteDoCo toe in staat is. De 80 minuten van prima voetbal in ogenschouw nemend en een week om gezamenlijk naar deze wedstrijd toe te werken, moeten tot een goed resultaat kunnen leiden.Derhalve een wedstrijd om naar uit te kijken. Succes mannen!