Scheidsrechter

B. (Bilal) Sahiner

Onbekend

Opstelling

In een boeiende wedstrijd wist SteDoCo koploper Sparta Nijkerk pootje te lichten. Het werd 1-0 voor de thuisploeg, maar het kwartje had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen.

Lange reeks

Sparta Nijkerk was tot deze wedstrijd bezig aan een opvallende reeks van 23 ongeslagen wedstrijden.  SteDoCo kon daar geen lange serie tegenover zetten, maar heeft wel een andere kwaliteit in huis, namelijk het onderbreken van zo’n lange reeks van de koploper. Op 3 februari van dit jaar vloerde SteDoCo toenmalig lijstaanvoerder Noordwijk, die bezig was met een serie van 19 ongeslagen wedstrijden.

Coutinho

Coach Adelaar begon de wedstrijd met exact dezelfde 11 als in de gewonnen thuiswedstrijd van 2 weken geleden tegen VVOG, dus met Joran Schröder in de spits. Doelpuntenmaker in de laatste 2 wedstrijden Wesley Meeuwsen kon zijn totaal helaas niet uitbreiden, want hij was ziek en dus afwezig. Bij Sparta Nijkerk waren enkele bekende voetballers uit het amateurvoetbal op het wedstrijdformulier terug te vinden, zoals Maurice de Ruiter (ex-DVS ’33 Ermelo) en Bryan Burgerhout (ex-IJsselmeervogels), maar zij zaten wel op de reservebank! Wel op het veld (en in het doel) stond een bekende ex-prof, namelijk Gino Coutinho, voormalig sluitpost van onder andere PSV, Vitesse, ADO Den Haag, AZ en NEC. Bij deze laatste club leverde hij in september 2018 zijn contract in, maar in augustus van dit jaar werd hij door Sparta Nijkerk gestrikt om de plek in te nemen van de ernstig geblesseerde Manuel Hoogewoning. De 37-jarige keeper liet zich tijdens de wedstrijd veel en duidelijk horen met aanwijzingen aan zijn medespelers.

Geen goal

De wedstrijd was een wedstrijd tussen 2 goed voetballende ploegen en het werd dan ook een boeiend voetbalgevecht, waarin de gasten al na 9 minuten op voorsprong leken te komen, maar de  bal die na een schot van Adriaan Kruisheer van de lat spatte en door captain Donny van der Wal in het lege doel werd getikt bracht niet de bejubelde voorsprong, want van der Wal stond in buitenspelpositie. De wedstrijd ging verder gelijk op en ook SteDoCo kreeg via Joran Schröder een aantal kansen, waaronder een kopbal op de kruising en een kniebal net naast.

Balverlies

Ook in de 2e helft zagen we 2 gelijkwaardige ploegen en een leuk vervolg op het eerste bedrijf. Donny van der Wal zag zijn inzet op de lat belanden en Vincent Verheul kreeg voor SteDoCo nog 2 kleine kansen. Niet alles was top overigens, zo werd er toch aan beide kanten diverse keren slordig balverlies geleden met als dieptepunt in dat kader voor de gasten het balverlies van Frank Heus in de middencirkel na goed doorjagen van Ibi Touré. De Heus bracht Touré ten val, maar scheidsrechter Bilal Sahiner paste goed de voordeelregel toe, waardoor Marlon Pereira in balbezit kwam en uiterst rustig en koel de bal breed legde op de mee opgekomen Joran Schröder, die met links Coutinho trachtte te passeren. De ervaren doelman liet de bal eventjes los en dat was genoeg tijd voor de attente Benjamin van Wanrooij om met die afvallende bal zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. SteDoCo kreeg door deze voorsprong wat meer ruimte, maar onze snelle rechtsback Etiën Mariana schoot in de 84e minuut te gehaast op doel (of was het een voorzet?).  In de 86e minuut kreeg Sparta Nijkerk via Janic Makizodila nog een grote kans, maar hij schoot via Mark Smith tegen de lat, maar er werd ook gefloten voor buitenspel van Donny van der Wal.

Spannende slotfase

De klok tikte richting einde wedstrijd en Sparta Nijkerk drong aan. Dat gebeurde niet, zoals je vaak ziet in een slotoffensief met het pompen van hoge ballen in het strafschopgebied en maar hopen dat ie een keer goed valt, maar vaker over de grond. SteDoCo-spelers probeerden nog wat tijd te rekken, maar we weten de laatste tijd dat dat zomaar een gele kaart kan opleveren en de vraag is of je er echt zo veel mee opschiet, want de scheidsrechter telt die tijd vaak dubbel en dwars bij. Het bleef door het aandringen van de gasten in die slotfase gevaarlijk voor SteDoCo, maar Benjamin van Wanrooij had in blessuretijd aan alle onzekerheid een eind  kunnen maken door een voorzet van Ibi Touré, niet eerst aan te nemen, maar meteen in het doel te tikken, waardoor de bal nu op de paal belandde. Hierdoor bleef het nog een paar minuten spannend en bleef Sparta Nijkerk aan een gelijkspel ruiken. Na 4,5 minuut blessuretijd klonk dan toch dat verlossende fluitsignaal en konden we weer 3 punten bijschrijven, waardoor we opklimmen naar de 8e plaats en langzaamaan richting de top 5 kruipen.

Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij Jong Almere City, een ploeg die met 3 overwinningen uitstekend begon aan de competitie, maar nu met 1 uit 3 wat tegenvalt en daardoor één plaats boven ons staat met hetzelfde puntentotaal (10), maar met 1 wedstrijd minder gespeeld.