Scheidsrechter

Erik ter Brake

Onbekend

Opstelling SteDoCo 1

Na drie overwinningen op rij kwam SteDoCo afgelopen zaterdag tekort in Almere. Tegen een gretig Jong Almere City FC werd in het Yanmar Stadion kansloos met 5-1 verloren. Almere City won dankzij goals van Valpoort, Bergkamp en door een hattrick van Guiliano With. Bryan Jongeneel redde met zijn doelpunt voor SteDoCo de eer.

SteDoCo startte goed aan de wedstrijd met in de punt van de aanval Wesley Meeuwsen. Joran Schröder zakte naar de positie achter de spits. Het middenveld werd gecontroleerd door Hayri Pinarci en Ibi Toure. Marlon Pereira was door interlandverplichtingen met Aruba afwezig.
De bal werd vanaf het beginsignaal aan SteDoCo gelaten dat via combinatievoetbal op zoek ging naar de openingsgoal. Kansen werden er echter weinig tot niet gecreëerd omdat Almere City compact stond en bij balbezit ook nog eens loerde op een snelle counter. De eerste helft is niet bepaald flitsend, maar wel zeer effectief van Almeerse zijde. Afgezien van een paar afstandsschoten en een mogelijkheid  van Wesley Meeuwsen was er weinig gevaar voor het doel van Almere City. Aan de andere kant werd echter wel het net gevonden, maar dit gebeurde pas in de laatste twintig minuten voor rust. Overigens was Almere City er in de 13e minuut al dichtbij maar toen werd de paal geraakt.

Na een klein half uur zette Guiliano With de 1-0 op het scorebord als hij een wippertje van Meghon Valpoort verlengt en binnentikt. Nog geen kwartier later is het weer raak. Etienne Mariana schat een pass van Almere City niet juist in waarna Samuel Bobbey de bal kan aangeven op With die de 2-0 binnen schiet. Twee minuten later gaat de wedstrijd al definitief in het slot, wanneer Meghon Valpoort, na een inschattingsfout van Wesley Pollemans, met een bekeken stiftje SteDoCo-keeper Mark Smith weet te verschalken. Als aanvoerder Wesley Pollemans op slag van rust ook nog rood krijgt voor een overtreding op het middenveld dan is de wedstrijd gespeeld. SteDoCo met tien man verder.

In het tweede bedrijf verandert het spelbeeld niet. Opvallend daarbij is dat meerdere spelers van beide ploegen met moeite op de been blijven en dus met verkeerd schoeisel op het veld staan. Het natte grasveld is glad, ook omdat het gras bewust lang is gehouden. Dit ter bescherming van de mat, zondag staat immers in dit stadion de wedstrijd Almere City tegen GA Eagels op het programma.

Na de rust maakt Bram van Eijk zijn opwachting op de linksbackpositie. Wesley Meeuwsen blijft in de kleedkamer achter, Jesse Wielinga komt op het middenveld te spelen. In de tweede helft worden er weinig kansen gecreëerd, maar als het Jong Almere wel lukt om er door te komen, is het meteen raak. Na een klein uur gebeurt dat, als de bal op de doellijn simpel voor het intikken ligt voor Mitchel Bergkamp, 4-0 op het scorebord. In de 60e minuut weet SteDoCo van de nul af te komen. Bryan Jongeneel is daarvoor verantwoordelijk, als hij de bal simpel binnentikt. Het verandert weinig aan de wedstrijd, want een paar minuten later is het alweer 5-1. Guiliano With maakt de goal en completeert met een mooi afstandsschot zijn hattrick.

Daarna gebeurt er weinig noemenswaardigs meer in de wedstrijd. De nederlaag brengt SteDoCo naar plaats 10 in de Derde Divisie Zaterdag. Komende zaterdag staat om 14.30 uur de bekerwedstrijd in en tegen ’s-Gravenzande op het programma. Een wedstrijd in de 1e ronde van de TOTO KNVB-beker. Een prachtige bekerwedstrijd die u als supporter niet mag missen!