Onnodige nederlaag SteDoCo in ijskoud Noordwijkerhout

3 - 2

3e divisie 3e divisie zat

29 februari 2020 18:00

Opstelling SteDoCo 1

Zaterdag leed SteDoCo in Noordwijkerhout een onnodige nederlaag tegen VVSB. Kwam SteDoCo nog op voorsprong met in de eerste 20 minuten mogelijkheden op meer, uiteindelijk stond er 3-2 op het scorebord. En dat in een ijskoud Noordwijkerhout waar een stormachtige wind voor beide ploegen goed voetbal onmogelijk maakte. Een 3-2 nederlaag die SteDoCo op de 12 plaats op de ranglijst brengt.

Zoals uit de intro blijkt begon SteDoCo prima aan de wedstrijd. Vroeg druk zettend op de achterhoede van VVSB bracht de ploeg uit Noordwijkerhout al vroeg aan het wankelen. Eerst was het Ibi Toure die tegendraads de keeper van VVSB uittestte en dicht bij een doelpunt was. Kort daarna was het Bryan Jongeneel die in scoringspositie kwam. Echter werd er niet gescoord. Tot de 9e minuut toen Vincent Verheul door het midden op kwam. Zijn schot vanaf ca. 18 meter verdween achter de verstijfd staande keeper van VVSB in het doel. Prima actie, prachtige goal en SteDoCo terecht op voorsprong. In de 22e minuut was het vervolgens Benjamin van Wanrooij die de bal over de keeper wilde liften. De bal verdween, mede gedragen door de harde wind. links van het doel over de achterlijn.

VVSB stelde er in deze periode weinig tegenover. VVSB had moeite om zich onder de druk van SteDoCo uit te voetballen en hanteerde daarom steeds de lange bal. Steeds op de snelle Felitciano Zschussschen die wel raad wist met deze ballen. Soms opportunistisch schietend maar altijd dreigend, ook omdat hij de wind in de rug had. De achterhoede van SteDoCo had aan deze rappe speler de handen meer dan vol.

Een individuele fout van Marlon Pereira was echter de aanleiding tot de gelijkmaker. De geroutineerde middenvelder koos voor de voetballende oplossing en verloor daardoor in de 33e minuut de bal. Zschusschen profiteerde hiervan door de 1-1 fraai binnen te schieten. Onverwacht en derhalve geheel onnodig, echter de 1-1 stond op het scorebord. Nog voor de pauze kwam VVSB zelfs ook nog aan de leiding. Een schot van Rob Zandbergen in de 41e minuut werd aangeraakt door een verdediger van SteDoCo waardoor de bal binnen viel (2-1).

Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht. De wind trok in deze periode harder aan, de kou trok bij supporsters, spelers en staf tot op het bot. De neiging was om in de kantine te blijven, de spelers van beide ploegen waren wat mij betreft niet te benijden.

SteDoCo kwam echter niet lekker uit de kleedkamer. Ondanks de tegenwind was VVSB kort na rust veelal in balbezit. Zonder dat er veel kansen werden afgedwongen was het vooral Zschusschen die met zijn snelheid dreigend bleef. Op snelheid wist hij met regelmaat medespelers in stelling te brengen. Gescoord werd er echter niet.

SteDoCo trok vervolgens de wedstrijd wat naar zich toe. Veelvuldig balverlies en een te laag baltempo droeg er wel aan bij dat VVSB niet aan het wankelen werd gebracht. VVSB was daarbij ook niet vies van het blijven hanteren van de lange bal en daar bleef de verdediging van SteDoCo moeite mee houden.

In de 71ste minuut kwam SteDoCo toch weer terug in de wedstrijd toen Benjamin van Wanrooij bij de tweede paal de bal van dichtbij een voorzet van de linkerkant binnen wist te tikken (2-2). Langs de lijn gingen de supporters en nog eens voor zitten want wellicht konden de 3 punten toch nog naar Hoornaar worden meegenomen. Het was echter VVSB die met de overwinning aan de haal ging. In de 78ste minuut viel de beslissing toen Bert Steltenpool de 3-2 aan liet tekenen in het voordeel van de thuisspelende formatie. SteDoCo drong nog wel aan maar echte kansen werden niet gecreëerd zodat de 3-2 op het scorebord stond toen de goed leidende scheidsrechter Harold van de Ketterij affloot.

SteDoCo staat nu met 27 punten uit 21 wedstrijden op de 12 plaats. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Excelsior’31 op het programma. Wederom een wedstrijd waar de punten gepakt moeten worden. Excelsior’31 staat immers met 30 punten op 10 plaats. Een wedstrijd die dus er om gaat! Hoop alleen dat het onder wat betere weersomstandigheden is.