3e divisie 3e divisie zat

1 februari 2020 14:30

Mike de Bruijn

Opstelling

Na ruim 90 minuten stapte SteDoCo afgelopen zaterdag met een verdiende 4-1 overwinning van het veld waarmee drie punten aan het totaal werden toegevoegd. Zeker de eerste helft was SteDoCo uiterst effectief met twee kansen die door Charly Vicento en Joran Schröder in doelpunten werden omgezet. In de tweede helft was het Bryan Jongeneel die, door de wind gedragen, over ruim 70 meter de 3-0 op het scorebord zette. Na een rode kaart voor Almere City werd het wat gemakzuchtig aan SteDoCo-zijde wat resulteerde in de 3-1, maar het was uiteindelijk Marlon Pereira die bekeken de 4-1 binnen schoot. Verdiende overwinning, drie punten rijker en een 11 plaats op de ranglijst.

SteDoCo begon zaterdag met Steven Edwards centraal in de verdediging en met Wesley Pollemans op de rechtsbackpositie. Dit omdat Etienne Mariana door een blessure niet kon starten. Doordat Edwards een linie zakte startte middenvelder Hayri Pinarci in de basis.

SteDoCo begon voortvarend, veelal in balbezit tegen een Jong Almere dat loerde op de counter.  Verdedigend stond het echter als een huis, en zeker de eerste helft werd er collectief niets weggeven waardoor keeper Mark Smith weinig tot niets te doen had.  En ook op het middenveld en in de voorhoede functioneerde het prima.

Komt nog bij dat SteDoCo heel efficiënt met de kansen omsprong. Zeker de 1-0 was om te smullen. Een mooie aanval waarbij Joran Schröder met een prachtige lichaamsbeweging zijn tegenstander het bos instuurt, de bal neerlegt voor Vincent Verheul die de volledig vrijstaande Vicento vindt. 1-0 op het scorebord en een verdiende voorsprong. Overigens zijn derde doelpunt in drie wedstrijden voor Charlton Vicento. Joran Schröder nam in de 39e minuut de 2-0 voor zijn rekening. Vanuit de rebound schoof hij de bal o zo koelbloedig langs de keeper van Almere. Lekkere spitsengoal van Joran, die zaterdag liet zien ook op 10 uistekend uit de voeten te kunnen.

Kort na de rust gaf de wedstrijd geen ander beeld. SteDoCo zocht voetballend de aanval, Almere City hield het vooral bij verdedigen. Door als collectief goed te staan werd elke gevaarlijke counter van Almere City kundig geëlimineerd. En wanneer Almere toch doorkwam dan lag of Mark Smith in de één op één situatie in de weg of het was - zonder een speler tekort te doen - vooral Bryan Jongeneel die de interceptie had. Het was ook dezelfde Bryan Jongeneel die de 3-0 op het scorebord zette. Vanaf eigen helft zocht hij Charley Vicento in de diepte. Gedragen door de wind en door een verkeerde timing van de keeper van Almere City stuitte de bal net voor de zestienmeter over de uitkomende keeper heen. Hoewel de keeper zich grabbelend nog trachtte te herstellen stuiterde de bal in het doel, 3-0 op het scorebord en geen vuiltje aan de lucht. Het is de buitenwacht overigens ook niet ontgaan dat Bryan Jongeneel sterk presteerde. Niet voor niets is hij genomineerd voor ‘De Speler van de Week’ in de Derde Divisie zaterdag. Tel daarbij op dat Steven Edwards door het AD is opgenomen in het ‘Elftal van de Week’ en dat ook Pollemans en Wielinga prima in de wedstrijd zaten. Dan weet je dat het verdedigend goed stond.

Niettemin werd SteDoCo in de tweede helft wat gemakzuchtig. In deze periode ontving Samuel Brobbey van Almere City in de 61e minuut zijn tweede gele kaart. De eerste kaart had hij net daarvoor na een opstootje van de prima leidende scheidsrechter Mike de Bruijn ontvangen.
Almere deed er een schepje op en SteDoCo deed een stapje minder. Dit resulteerde in de 3-1 door Mitchel Bergkamp.

Trainer Frans Adelaar anticipeerde hierop door Benjamin van Wanrooij te wisselen voor stofzuiger Jeroen Sterrenburg, die na blessureleed zijn eerste minuten weer maakte. Joran Schröder kwam naast Vicento te staan. Deze wissel pakte goed uit want het middenveld kwam hierdoor weer in handen van SteDoCo en aanvallend had SteDoCo er nog een aanspeelpunt bij. Sterker nog, Sterrenburg was dicht bij een doelpunt maar kwam net tekort. Nadat door de wissel de verhoudingen op het veld weer waren hersteld, ging SteDoCo op zoek naar de 4-1. En die viel in de 82e minuut. Charley Vicento stoomde op naar het doel van Almere City, en vanuit de versnelling werd op links de goed spelende Vincent Verheul aangespeeld en die vond met zijn 2e assist de inkomende Marlon Pereira die bekeken en laag over de grond de 4-1 binnen schoot. Voor trainer Adelaar een mooie gelegenheid om de moegestreden Joran Schröder te wisselen voor Guytano dos Santos die even later zijn afstandsschot helaas nog geblokt zag worden. Niet veel later floot scheidsrechter De Bruijn voor de wedstrijd en werden de douches opgezocht.

Samenvattend een prima overwinning waardoor drie punten aan het totaal worden toegevoegd. Met deze uitslag revancheert SteDoCo zich ook van de nederlaag eerder dit seizoen in Almere. Het meest positieve is echter de teamprestatie. De laatste wedstrijden wordt er collectief gestreden en dat levert, naast prachtige wedstrijden tegen o.a. DVS’33 Ermelo en Sparta Nijkerk, ook de nodige punten op waardoor SteDoCo ook weer naar boven kan kijken. Nu bezien of SteDoCo deze lijn over twee weken thuis tegen ONS Sneek  kan doortrekken. Op basis van de teamprestaties van de laatste weken heb ik daar alle vertrouwen in!

Komend weekend is SteDoCo overigens vrij.