3e divisie 3e divisie zat

14 december 2019 14:30

W.H. (Wim) Bronsvoort

Opstelling

SteDoCo en DOVO begonnen deze wedstrijd met grote belangen als het gaat om de onderste plaatsen, of net daarboven. Bij winst van DOVO zou de afstand met SteDoCo namelijk nog maar 3 punten zijn geweest. Zo ver is het gelukkig niet gekomen, maar het vertoonde spel van de thuisclub baart wel enige zorg m.b.t. de rest van de competitie.

Al snel maakte Vincent Verheul na een mooie combinatie 1-0, waarna DOVO het initiatief nam en nog voor het halfuur via “good old” Roy Bakkenes op gelijke hoogte kwam. In de tweede helft zakte de wedstrijd naar en bedenkelijk niveau en leken beide ploegen content te zijn met een gelijkspel.

Voortvarend

SteDoCo startte, zoals zo dikwijls, erg voorvarend en het wachten was op een doelpunt voor de thuisclub. En die kwam  er dan ook. Uit een mooie combinatie kwam de bal via Benjamin van Wanrooij en Gyutano dos Santos uiteindelijk bij de vrijstaande Vincent Verheul. Zijn schot trof doel en de voorsprong voor SteDoCo was een feit: 1-0. Daarna verzuimde de thuisploeg de ingezette lijn door te zetten en kon DOVO meer en meer het initiatief nemen. Vooral de steeds vrij staande rechter spits (Biya Pernelly) werd vaak gemakkelijk bereikt en deze kon, met veel ruimte om zich heen, de bal steeds op maat voorgeven. Zo trapte Kevin Schmidt één van deze ballen helemaal mis, zodat deze aanval voor SteDoCo met een sisser afliep.

Alle ruimte

Echter, even later kreeg,  bij weer een aanval over rechts, Roy Bakkenes alle ruimte om van afstand uit te halen. Met een prachtig schot in de rechter bovenhoek bracht hij de stand op 1-1. DOVO bleef het betere van het spel houden, maar was, behoudens een schot voorlangs van Kevin Schmidt, niet echt gevaarlijk. Ook SteDoCo had nog een paar tegenstoten en één daarvan leverde net geen doelpunt op: Bram van Eijk bracht met een goede actie de bal op maat voor het doel, waar Joran Schröder koppend leek te gaan scoren, maar hij schampte de bal slechts, zodat deze naast ging.

In de tweede helft werd het spel er van weerskanten niet beter op. Dit kwam mede door het weer (veel wind), maar de ploegen wilden in ieder geval niet verliezen, zodat beide zuiniger werden met aanvallen. Na zo’n kleine 55 minuten kreeg Marlon Pereira een schietkans op korte afstand van het doel, maar jammergenoeg  miste hij  om onverklaarbare reden de bal.

Bedenkelijk niveau

Met nog 20 minuten op de klok was het spelniveau inmiddels naar een bedenkelijk niveau gezakt  en kregen beide ploegen nog slechts één kans. Namens DOVO joeg Kai Huisman de bal hoog over het doel en namens SteDoCo vond Vincent Verheul  de keeper op zijn weg.

Zo was dit de laatste competitiewedstrijd van 2019, waarin we, sportief gezien,  vreugdevolle momenten meemaakten, maar ook teleurstellingen te verwerken kregen.

Op 11 januari speelt SteDoCo de eerstvolgende competitiewedstrijd. De reis is dan naar Sassenheim, waar Ter Leede de tegenstander is.

Ik wens iedereen goede feestdagen en een voorspoedig 2020 toe.