3e divisie 3e divisie zat

31 augustus 2019 14:30

Jerôme Vries

Opstelling

SteDoCo heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Excelsior’31 niet in een overwinning weten om te zetten. Zowel SteDoCo als Excelsior’31 kreeg de kansen om de score te openen. Vooral in de tweede helft kreeg SteDoCo hiertoe de meeste mogelijkheden. Echter het vizier stond niet scherp of de doelman stond in de weg. Vincent Verheul was er met een schot op de paal nog het dichtste bij. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 0-2 op het scorebord doordat Excelsior’31 halverwege de tweede helft via Ezafzafi op voorsprong kwam. Vlak voor tijd gooide Boeloerditi de wedstrijd in het slot. Eindstand 0-2.

Onder tropische omstandigheden begon de ploeg van trainer Frans Adelaar aan de wedstrijd waarin hij weer kon beschikken over rechtsback Etienne Marianna. Excelsior startte gelijk voortvarend aan de wedstrijd en was zeker het eerste kwartier het meest in balbezit. Overigens zonder dat er kansen werden gecreëerd. SteDoCo herpakte zich vervolgens en trok het initiatief van de wedstrijd naar zich toe zonder dat er ook nu veel kansen werden afgedwongen. Excelsior zakte daarbij ver in, bleef compact spelen met veel beweging op het middenveld en in de voorhoede. Daarbij mag opgemerkt worden dat de temperatuur op het veld, van minimaal 30 graden, het voor beide ploegen onmogelijk maakte om 90 minuten lang met een hoog tempo te spelen.

De beste kans in de eerste helft was voor linkerspits Vincent Verheul die een uitstekende voorzet van Etienne Marianna niet kon binnenschieten. Zijn inzet miste kracht en snelheid waardoor keeper Melvin Koetsier voor Excelsior redding kon brengen.

De rust deed de ploeg uit Hoornaar in ieder geval goed want SteDoCo trok gelijk fel ten aanval. Het baltempo werd opgeschroefd en er werd meer druk gezet wat in 10 minuten tijd resulteerde in verschillende kansen. In deze periode had Excelsior het moeilijk en de verdiende SteDoCo dan ook de voorsprong. Joran Schröder was er met twee pogingen dichtbij. Bij de eerste poging stond doelman Koetsier in de weg en in tweede instantie ging de kopbal van Joran net over de lat. Vincent Verheul schoot in deze periode ook nog eens op de paal. Tussendoor was er overigens ook nog een megakans voor Jamarro Diks van Excelsior die ontsnapte aan de verdediging van SteDoCo, maar het was de sterk keepende Mark Smith die met zijn voet redding bracht.

Halverwege de tweede helft was het dan toch raak voor Excelsior. Hakim Ezafzavi kreeg alle gelegenheid om van afstand met links aan te leggen. Bekeken schoot hij de bal met een curve in de lange hoek achter Mark Smith. Na de goal was er de verplichte drinkpauze die door trainer Adelaar werd aangegrepen om zijn ploeg nog eens te instrueren. SteDoCo bleef de aanval zoeken en het was Wesley Meeuwsen die dicht bij de gelijkmaker was. Ingevallen voor de duizelig zijnde Joran Schröder werd zijn kopbal uit een snoekduik gered door doelman Koetsier.

Vlak voor tijd was het Boeloerditi van Excelsior die de eindstand op het scorebord schoot, 0-2. Hierop volgend miste de ploeg van trainer Peter Wesselink de mogelijkheid om de derde treffer op het scorebord te brengen. De gegeven strafschop was uiteindelijk niet aan Penterman besteed. Het bleef dan ook bij 0-2 wat voor SteDoCo na twee competitiewedstrijden resulteert in een 14e plaats op de ranglijst.

Komende zaterdag gaat SteDoCo in Sneek de strijd aan met ONS Sneek. Aanvang 14.300 uur. Dus tot in Sneek, tot langs de lijn!