3e divisie 3e divisie zat

21 september 2019 14:30

R.N. (Roel) de Cock

Opstelling

In de thuiswedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk beloonde SteDoCo zich met de eerste driepunter van het seizoen. In een wedstrijd waar VVOG vooral kwam voor een gelijkspel en alleen daarom al vanuit de counter de lange bal hanteerde, beloonde SteDoCo zich door in de laatste minuten van de wedstrijd te scoren. Als eerste schoot Wesley Meeusen in de 86e minuut de verdiende voorspong op het scorebord. Enkele minuten later was het Joran Schröder, uit een assist van Meeuwsen, die er als de kippen bij was om de eindstand te bepalen. 2-0 en de meer dan verdiende drie punten aan het totaal toegevoegd.

Bij SteDoCo keerde Hayri Pinarci terug op het middenveld. Jesse Wielinga nam de positie van linksback in. Joran Schroder stond wederom in de spits, geflankeerd door Benjamin van Wanrooij en Vincent Verheul. VVOG zette daar tegenover een compact spelend elftal. Vanaf het beginsignaal was zichtbaar dat VVOG als eerste voor een punt kwam. Leunend op de verdediging en kort daarvoor de middenvelders hanteerde de ploeg van trainer Pieter Mulders vooral de lange bal. SteDoCo had echter een prima openingsfase. Met een hoog baltempo werd de aanval gezocht en het was Benjamin van Wanrooij die in deze fase verzuimde om SteDoCo op voorsprong te brengen. Alleen voor de keeper liet Benjamin zich naar rechts dwingen terwijl een passeerbeweging over links beter was geweest. Vanuit een moeilijke positie schoot hij keihard op de buitenkant van de rechter paal. Ook in het vervolg van de wedstrijd domineerde SteDoCo. Meerdere kansen werden er gecreëerd. Zo kreeg Vincent Verheul nog een riante kans vanuit een voorzet van de sterk opkomende Joran Schröder. Het was ook dezelfde Schröder die zijn inzet op een later moment net naast het doel zag belanden. Noemenswaardig was de gele kaart die Rihairo Meulens in de eerste helft ontving. Deze kaart was medebepalend voor het verloop van de wedstrijd. Maar dat leest u wat verder.

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste 45 minuten. VVOG parkeerde de bus voor het doel  en probeerde in de counter gevaarlijk te zijn. Echter zonder resultaat. Keeper Mark Smith had in die zin over de gehele wedstrijd weinig te doen. Niettemin zijn dit de wedstrijden waar je als keeper geconcentreerd moet blijven en dat bleef hij. Een bepalend moment, zoals ook na afloop aangegeven door trainer Mulders, was de tweede gele kaart die Rihairo Meulens in de 64e minuut ontving. Hij mocht het veld verlaten en zijn team kon met tien man verder. Nog meer dan voorheen was VVOG gedwongen om in te zakken terwijl SteDoCo de aanval zocht. In deze periode ontbrak het net aan de juiste eindpass waardoor meerdere mogelijkheden niet in kansen en doelpunten werden omgezet. Tot aan de 86e minuut. Trainer Adelaar wisselde de geblesseerde Bryan Jongeneel en bracht Wesley Meeuwsen in. Net koud in het veld kreeg Meeuwsen de bal met de rug naar de goal aangespeeld, draaien, rechter been zoeken en een verwoestende uithaal bezorgde SteDoCo de verdiende voorsprong. Heerlijke spitsengoal die de keeper alleen maar voorbij heeft horen gaan.

Het venijn zat dus in de eindfase van deze wedstrijd want na een heerlijke bal met buitenkant links van Marlon Pereira in de diepte kon Vincent Verheul de bal afleggen op de inlopende Wesley Meeuwsen. De voorzet was echter te slap waardoor de bal vanuit de rebound door Wesley voor de voeten van Joran Schröder werd gelegd die beheerst binnen schoot. 2-0 als eindstand op het scorebord en drie punten toegevoegd aan het totaal.
Een prima resultaat, over de gehele wedstrijd gedomineerd, en weinig tot niets weggegeven. Het betekent ook gelijk een 11e plaats op de ranking. Derhalve een overwinning met perspectief!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Barendrecht op het programma, aanvang 14.30 uur. Ik kijk er al weer naar uit en hoop de supporters van SteDoCo ook daar weer te treffen.