Scheidsrechter

Frank van den Elzen

Onbekend

Opstelling SteDoCo 1

Onder stormachtige omstandigheden won SteDoCo in en tegen GOES met 0-1. Kyle Doesburg werd de matchwinner door in de 56e minuut de enige goal te scoren. Mooi voor Kyle want hij is woonachtig in Goes en dat was te zien aan de vele bekenden die hij voor de wedstrijd de hand moest schudden. Over de gehele wedstrijd een terechte overwinning die bij wat meer precisie hoger had kunnen uitvallen. Drie punten in de tas, inpakken en wegwezen, met een 8e plaats op de ranglijst.

In een voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijke eerste helft had SteDoCo het betere van het spel. SteDoCo dwong de Zeeuwse ploeg terug tot op de eigen helft. De thuisploeg loerde daarbij, gesteund door de harde wind in de rug, op de counter via de snelheid van aanvaller Steve Schalkwijk. Het was vooral Mart de Kroo die voor GOES met drie kansen gevaarlijk was. Centrale verdediger Bryan Jongeneel haalde daarbij  de bal van de doellijn nadat keeper Mark Smith was gepasseerd. Mark had vervolgens zelf ook enkele goede reddingen zodat GOES op de nul bleef staan.

Nadat de vleugelaanvaller van GOES van scoren werd afgehouden kreeg SteDoCo via Benjamin van Wanrooij dé kans om de 0-1 te scoren. Vanaf de linkerflank werd de bal voorgegeven en de aanvaller had de bal in een duel voor het intikken. De bal werd gemist tot ontsteltenis van de SteDoCo-supporters die waren meegereisd. Met 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft werd de druk van SteDoCo op het doel van GOES opgevoerd. Eerste belandde een vrije trap van Bryan Jongeneel “windje mee” op de linker paal, Joran Schröder kon vanuit de rebound de bal net niet drukken.

Na een klein uur spelen was het vervolgens wel raak. Uitgerekend Kyle Doesburg, oud-speler en inwoner van GOES, scoorde met een intikker van dichtbij. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.
Sporadisch kwam GOES nog uit de verdediging. In het laatste halfuur kreeg Goes via Steve Schalkwijk en invaller Remon de Vlieger nog een enkele mogelijkheid op de 1-1, maar Schalkwijk stuitte op keeper Mark Smith en het schot van De Vlieger zeilde hoog over. Ook enkele vrije trappen die hoog de doelmond werden ingepompt, leidde tot enkele spannende momenten voor het doel van SteDoCo. Het Zeeuwse publiek ging in die periode ook even achter de ploeg staan. Echte kansen leverde dit niet meer op waarna scheidsrechter Frank van den Elzen in de stormachtige regen na 94 minuten affloot. Overigens een compliment voor deze scheidsrechter die over en weer veel toeliet waardoor het een echte wedstrijd kon worden.

SteDoCo voegt 3 punten toe aan het totaal en stijgt op de ranglijst naar de 8e plaats. Komende zaterdag 9 november staat er voor SteDoCo geen competitiewedstrijd op het programma. Wel staat komende dinsdagavond om 20.15 uur de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland op de rol.