Scheidsrechter

Remco Schul

Onbekend

Opstelling

Na een snel opgelopen achterstand liep SteDoCo tachtig minuten lang achter de feiten aan. Uiteindelijk scoorde Charlton Vicento zes minuten voor de reguliere speeltijd met zijn vierde goal in vier wedstrijden de dik verdiende gelijkmaker, maar was het ONS Sneek dat tevreden van het veld stapte

Winnen

Er zijn wedstrijden die je kan winnen en er zijn wedstrijden die je moet winnen. In de laatste categorie valt de wedstrijd tegen ONS Sneek, de nummer laatst van de Derde divisie. Het is leuk en goed dat je punten pakt tegen toppers als Sparta Nijkerk en DVS ’33 Ermelo, maar je moet drie punten pakken tegen laagvliegers als DOVO, VVSB, Ter Leede en ONS Sneek. Tegen deze vier clubs kwamen we steeds niet verder dan een gelijkspel, soms zelfs na een dikke voorsprong van drie doelpunten! Het is duidelijk een competitie waar iedereen van iedereen winnen kan, waar titelkandidaten Sparta Nijkerk en DVS ’33 Ermelo van (veel) lager geklasseerde ploegen verliezen en waar ploegen onder of bij de degradatiestreep regelmatig hun punten sprokkelen. Het brengt ons in de situatie dat we zowel naar beneden als naar boven kijken. Een paar goede resultaten en we staan bij de top zes, een paar zeperds en we staan dicht bij de afgrond, maar ik blijf er van overtuigd dat we nog steeds die eerste situatie kunnen bereiken.

Toss

SteDoCo had waarschijnlijk de toss verloren, want we speelden de eerste helft naar de kantine toe (met de wind in de rug) en dit was voor het eerst dit seizoen. Clubtopscorer (met tien doelpunten) Joran Schröder zat geblesseerd op de tribune, hij werd vervangen door Jeroen Sterrenburg, die zodoende zijn eerste basisplaats had dit seizoen. Positief was dat Ibrahim Touré op de bank zat, voor het eerst sinds zijn voetbreuk, opgelopen in de bekerwedstrijd tegen FC ’s Gravenzande op 19 oktober vorig jaar.  Charlton Vicento had niet getraind vanwege ziekte, maar stond wel in de basis en dat bleek maar goed ook. Bij de gasten uit Sneek zat reservedoelman Dirk Baron op de bank, voor de oudere lezers onder ons een bekende naam!

Schrik

De wedstrijd begon al in de eerste minuut met een schrikmomentje, toen Bryan Jongeneel geblesseerd leek aan zijn rechterknie. Het zag er ernstig uit en Frans Adelaar liet meteen Jason Wall en Ibrahim Touré warmlopen en riep Wesley Pollemans bij zich om één en ander door te spreken. Tot opluchting van alles en iedereen bij SteDoCo kon Bryan weer verder spelen en konden de twee warmlopers weer naar de bank. SteDoCo begon slecht aan de wedstrijd en na een vrije trap van Tyson dos Santos in de 11e minuut kon Ruendel Martina de bal strak in de hoek koppen, nadat Bryan Jongeneel net niet bij de bal kon. Twee minuten later mocht Tyson dos Santos weer aanleggen voor een vrije trap. Deze keer schoot hij rechtstreeks op doel, gelukkig raakte hij de lat. SteDoCo was nu wakker geschud, maar liep vanaf dat moment natuurlijk wel achter de feiten aan, zijnde de bal en een 0-1 achterstand. Vanaf dat moment ook werd het éénrichtingsverkeer naar het doel van Justin van der Dam met kleine kansjes voor onder andere Jeroen Sterrenburg en Charlton Vicento.

Race tegen de klok

De tweede helft van hetzelfde laken een pak. Eénrichtingsverkeer op het Sneker doel met SteDoCo in de aanval, maar geen grote kansen. Na ongeveer twintig minuten greep Adelaar in met een dubbele wissel. Jeroen Sterrenburg en Benjamin van Wanrooij gingen naar de kant en Guytano dos Santos en Bram van Eijk kwamen binnen de lijnen, waarbij laatstgenoemde als rechtsbuiten ging spelen, wat hij zeker niet slecht deed met dreiging en enkele schoten op doel. De grootste kans was evenwel voor aanvoerder Marlon Pereira, maar zijn inzet in de 75e minuut raakte de paal. De tijd ging dringen, het werd een gevecht tegen ONS Sneek en tegen de klok. Inmiddels stond de tegenstander met tien man, nadat alle wisselmogelijkheden verbruikt waren en doelpuntenmaker Martina zich bij een snelle en gevaarlijke tegenstoot blesseerde en niet meer verder kon.  In de 82e minuut kwam Ibrahim Touré binnen de lijnen om de laatste linie te bewaken, zodat onze verdedigers wat vaker konden opstomen en voorin gevaar konden stichten. Niet lang hierna was het Steven Edwards die met een prima steekpass Vincent Verheul op de zestienmeterlijn bereikte, die schoot tegen de voeten van de keeper en de teruggeketste bal was een prooi voor Charlton Vicento, die er als een echte spits als de kippen bij was om zijn vierde goal in vier wedstrijden binnen te prikken. Helaas konden we in de resterende tijd niet meer de volledige buit binnen harken, ondanks schoten van Bram van Eijk, Vincent Verheul en Jesse Wielinga en na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Remco Schul voor het einde van deze onbesliste wedstrijd.

Teleurstelling

Uiteraard overheerste de teleurstelling in het SteDoCo-kamp. Wedstrijden tegen clubs onderaan de ranglijst moet je winnen en dat is niet gebeurd. Er zullen genoeg redenen te bedenken zijn waarom dat niet gebeurd is en daar mag Adelaar c.s mee aan de slag, te beginnen op de trainingen en daarna in de oefenwedstrijd op 25 februari, thuis om 20:15 uur tegen Jong FC Dordrecht. Aangezien aanstaande zaterdag het carnavalsweekend is wordt er voor de competitie niet gevoetbald (en met diverse Brabanders in de selectie is dit ook niet verstandig 😊) en is de eerstvolgende competitiewedstrijd op 29 februari om 18:00 uur (!) in Noordwijkerhout tegen VVSB.