3e divisie 3e divisie zat

16 november 2019 14:30

V.S. (Victor) Ris

Opstelling SteDoCo 1

Na een snelle goal in de 8e minuut werd de wedstrijd onder andere door persoonlijke fouten, slordigheden en een eigen goal in de eerste helft volledig weggegeven. De tweede helft was het aan SteDoCo-zijde beter, maar de grote achterstand kon niet meer weggepoetst worden. Wat restte was een rotgevoel na een teleurstellende nederlaag en een voorzichtige blik naar onderen.

Vertrouwde namen

De basis-elf bestond uit de vertrouwde namen van de afgelopen wedstrijden zonder Arubaans international Marlon Pereira, waardoor trouwe soldaat Jesse Wielinga de aanvoerdersband om zijn arm geschoven kreeg. In plaats van Pereira stond Guytano dos Santos in de basis, die zijn eerste minuten na een langdurige blessure in de doordeweekse oefenwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland had gemaakt. Wesley Pollemans zat nog één wedstrijd schorsing uit. Bij de tegenstander, waar trainer Robbert de Ruiter het aan het eind van het seizoen na vijf jaar voor gezien houdt, stonden naast spits Tom Duindam twee razendsnelle en behendige buitenspelers: Kubilay Koylu en Ayoub Ait Afkir.

Plaag

En deze drie heren waren in de eerste helft een ware plaag voor de SteDoCo-defensie. SteDoCo had, net als in de vorige wedstrijd tegen VVSB een uitstekende start, want Benjamin van Wanrooij trok aan de rechterkant op z’n Robbens naar binnen en schoot met links prachtig langs doelman Erik Cummins. Maar twee minuten later was het alweer gelijk, toen Bryan Jongeneel de bal onbereikbaar voor Mark Smith in zijn eigen doel kopte, na een voorzet van Koylu. Vier minuten later was de snelle voorsprong geheel verdampt, toen Tom Duindam attent was en eenvoudig de 2-1 kon binnen tikken. In de tweede minuut had Mark Smith de bal na een vrije trap niet klemvast, maar dit bleef toen zonder gevolgen. Deze keer had hij een op het oog houdbaar schot van Koylu niet klemvast en was het wel raak voor de thuisploeg. Bij de 3-1 kon Moubarak Adouch vrij opstomen naar randje 16 en hij schoot prachtig binnen. Aan de basis van het vierde doelpunt lag balverlies op de eigen helft. Etiën Mariana passte verkeerd naar Jongeneel en de bal werd onderschept door Ait Afkr, die er wel raad mee wist: 4-1. Kregen we dan helemaal geen kansen in de eerste helft? Zeker wel, maar onze schoten gingen naast of over of waren te slap om de keeper te verrassen.

Bram

Adelaar greep in de rust in en bracht linksback Bram van Eijk voor dos Santos, waardoor Jesse Wielinga een linie naar voren opschoof. Bram viel uitstekend in bewees zowel verdedigend als aanvallend zijn meerwaarde in deze wedstrijd. Aan het eind van de wedstrijd werd zelfs geopperd door een thuissupporter dat als SteDoCo vanaf het begin met “die nummer 5” had gespeeld de wedstrijd anders was gelopen.  SteDoCo was in die tweede helft dreigender en gevaarlijker, maar nog steeds slordig. We mochten tal van corners nemen, maar steeds zonder resultaat. De grootste kans in de eerste twintig minuten was voor Kyle Doesburg, maar zijn inzet belandde op de paal. Intussen was Wesley Meeuwsen in het veld gekomen, als vervanger voor Vincent Verheul. In de 68e minuut was daar dan toch de 4-2 na een goede aanval via Joran Schröder die eindigde bij een intikker van Kyle Doesburg, zijn derde achtereenvolgende competitiegoal. Was het dan toch nog mogelijk? Konden we dan toch nog met minimaal een punt naar huis gaan? De gedachten gingen bij menigeen terug naar een bepaalde Champions League-wedstrijd, maar de kans dat FC Lisse twee rode kaarten zou krijgen was nagenoeg nihil. Scheidsrechter Victor Ris had zelfs nog geen gele prent uit z’n broek- dan wel borstzak getoverd. En hoewel FC Lisse zeer slordig met zijn kansen om sprong en we dus in leven bleven, waren wij niet bij machte om de kansen, die we zeker kregen af te maken. En als we wel scherp waren, stond daar nog altijd doelman Cummins op z’n post.

Werk aan de winkel

Al met al was dit (weer) een wedstrijd die we niet hadden hoeven verliezen en is er voor de technische staf weer genoeg werk aan de winkel, want voor deze wedstrijd tegen FC Lisse en na de uitstekende overwinning op koploper Sparta Nijkerk, volgden in de competitie de oorwassing tegen Jong Almere City FC, het onnodige puntenverlies tegen VVSB (na een 3-0 voorsprong) en een nipte overwinning tegen GOES (na een slechte wedstrijd). We weten dat de spelers echt wel kunnen voetballen, maar we hopen dat ze snel hun niveau van vorig seizoen weer aantikken, zodat we onze blik weer naar boven kunnen richten. We hebben in deze competitie met 17 goals de minste doelpunten gescoord na GOES (11) en Sneek en Ajax (14). De kwaliteit is er zeker en het kan toch niet zo zijn, dat onze aanvallers het scoren in één keer verleerd zijn?

In deze competitie kunnen we van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. We staan nu 12e met drie punten achterstand op de nummer 6 (en één wedstrijd minder gespeeld, dus het is niet helemaal hopeloos). Ik hoop dat we vanaf nu langzaamaan de weg omhoog inzetten. Voor de winterstop krijgen we nog vier competitiewedstrijden: thuis tegen Ajax, Harkemase Boys en DOVO en uit bij Hoek. Tot slot op 17 december het klapstuk van dit jaar, de bekerwedstrijd in de tweede ronde tegen IJsselmeervogels en dan kunnen we de voorlopige balans opmaken.

Volgende week dus eerst de thuiswedstrijd tegen Ajax (am), om 14:30 uur gaan we van start. Met of zonder Bram, ik zou het wel weten.