Scheidsrechter

Marco Oosting

Onbekend

Opstelling

SteDoCo beleefde afgelopen zaterdag een bijzondere wedstrijd en zal daar waarschijnlijk nog lang aan terug denken. Na een uitstekende eerste helft, die met een 2-0 voorsprong werd afgesloten, volgde een tweede helft, waarin ook nog 3-0 werd gescoord, met een puntendeling als eindresultaat.

Snelle voorsprong

Zoals gememoreerd, begon SteDoCo goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Een goede actie van Kyle Doesburg over rechts resulteerde in een voorzet op maat, waar Vincent Verheul op het juiste moment op anticipeerde. Zijn schot was vervolgens onhoudbaar voor keeper Ruben Valk. VVSB probeerde wat terug te doen en SteDoCo had geluk dat een vrije trap van Frans van Niel op de paal belandde. De thuisploeg bleef voetballend de toonaangevende partij. Met een goede actie van Vincent Verheul werd Joran Schröder over links weggestuurd. Zijn voorzet bereikte Kyle Doesburg, die simpel 2-0 kon intikken.  VVSB leek aangeslagen, maar de acties van hen waren niet helemaal ongevaarlijk. Zo leverde een scrimmage voor het SteDoCo doel slechts een corner op en moest Mark Smith nog een keer redding brengen bij een schot van Tom Kok. Even later probeerde diezelfde speler het van dichtbij nog een keer, maar ook hierbij  won Mark. Na een goede actie van Etiën Mariana wist ook Vincent Verheul de keeper niet te passeren.

Wedstrijd zakt af

Na een goed half uur zakte de wedstrijd wat af. SteDoCo leek gas terug te nemen en VVSB kon geen vuist maken. Bovendien bleef de ploeg ogenschijnlijk zoeken naar  enige lijn in hun spel, om zo de bakens te kunnen verzetten. Wel was er 10 minuten voor het rustsignaal nog een mooie aanval van SteDoCo te melden: Een goede actie van Vincent Verheul resulteerde in een hoge voorzet, waarbij de bal door Joran Schröder in het doel leek te kunnen worden gekopt. Keeper Valk redde echter vakkundig.

Zo brak de rust aan met een, naar het zich liet aanzien, veilige 2-0 voorsprong voor SteDoCo.

Zelfde spelbeeld

Na de pause voltrok zich hetzelfde beeld als in de eerste helft, met een aanvallend SteDoCo en een naar een oplossing zoekend VVSB.  Al snel was er een afstandschot van Joran Schröder, waarbij de keeper de bal maar net tot corner kon verwerken. Even later onderscheidde Joran zich door op rechts een prima dieptepass op Benjamin van Wanrooij te geven. Deze sprintte vervolgens naar het  doel en gaf keeper Ruben Valk het nakijken: 3-0. SteDoCo leek op rozen te zitten en menigeen verwachtte eerder 4-0, dan 3-1. Echter, nu weer bleek dat voetbal grillig en onvoorspelbaar kan zijn. Na eerst een schot van Lulinho Martins gestopt te hebben, moest Mark in Felitciano Zschusschen zijn meerdere erkennen. Zijn kopbal betekende 3-1. Meteen daarna had Marlon Pereira de hoop van de gasten kunnen laten verdwijnen.  Echter, alleen voor de keeper kreeg hij de bal niet in het doel. Verder waren er ook nog kansen voor Benjamin  en Kyle om de score uit te bouwen.

Fataal

Een voetbalwet m.b.t. het niet verzilveren van kansen werd SteDoCo vervolgens fataal. Met nog 7 minuten op het fraaie, nieuwe scorebord kon Felitciano Zschusschen       ongehinderd inschieten: 3-2.  Toen werd het echt spannend, het zal toch niet gebeuren? Maar ja hoor, 2 minuten later schoot diezelfde no.9 (Felitciano Zschusschen ) 3-3 binnen! In de resterende tijd probeerde SteDoCo er alles aan te doen om toch nog 3 punten binnen te slepen, maar ook VVSB rook haar kansen.

Uiteindelijk bleef het bij een puntendeling en mocht VVSB daar vanzelfsprekend blij mee zijn, ook m.b.t. de ranglijst, waarop de gasten met 13 punten uit 8 wedstrijden de 7e plaats innemen en SteDoCo, met 11 uit 9, op plaats 10 staat.

Volgende week staat Goes – SteDoco op de agenda. Hopelijk wordt er dan door SteDoCo net zo goed gevoetbald als in het eerste uur van deze wedstrijd, maar dan met 3 punten als eindresultaat. De wedstrijd begint om 18.00 uur.