3e divisie 3e divisie zat

18 januari 2020 14:30

Thom Winkel

Opstelling

Om even in te haken op het verslag van vorige week, toen Johan v.d. Werken Ter Leede – SteDoCo “op papiet zette” en hij zich (begrijpelijk) maar met moeite kon motiveren: Er zijn ook wedstrijdverslagen waar je met plezier voor gaat zitten. SteDoCo – DVS ’33 Ermelo was er zo een. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren en bij vlagen was er ook mooi voetbal te zien. De wedstrijd boeide vanaf het begin tot het einde en mag met recht een reclame voor het Nederlandse amateurvoetbal worden genoemd. Qua sterkte deden de ploegen niet voor elkaar onder en tot aan de laatste minuten zat er dan ook een gelijkspel in. Als club is het dan mooi dat je ver in de extra tijd de 1-0 mag aantekenen. Dat de nieuwe aanwinst Charlton Vicento, die vorige week Kozakken Boys nog op het goede spoor zette, dit ten deel viel was ook bijzonder. Toen alle uitslagen bekend waren bleek dat SteDoCo van de 12e naar de 10e plaats was gestegen.

Nieuwelingen

SteDoCo startte met 2 nieuwelingen in de gelederen, t.w. Steven Edwards op het middenveld en Charlton Vicento in de spits. Joran Schröder kwam daardoor direct achter de voorhoede te spelen. Jesse Wielinga verhuisde weer naar zijn vertrouwde linksbackplaats. Dit, ten koste van Bram van Eijk. Ook Hayri Pinarci begon op de bank.

Kansen

Vanaf het begin waren beide ploegen er op gebrand om 3 punten te bemachtigen en speelden dan ook behoorlijk aanvallend. De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten. Na een kwartier spelen  schoot Oktay Öztürk de bal echter naast het doel. Een doorloopbal op Charlton Vicento werd door keeper Daan Huiskamp onderschept. Na 25 minuten ontstond de eerste echte kans. Knullig balverlies op het middenveld stelde de rappe Joshua Patrick in staat om alleen op Mark Smit af te gaan. Oog in oog mikte hij echter op de kruising. In het laatste deel van de eerste helft kreeg SteDoCo een aantal serieuze kansen om de score te openen. Eerst lobte Joran Schröder de bal over het doel en in de laatste minuut vond Vincent Verheul de keeper op zijn pad. In de rebount van deze laatste actie zag Joran Schröder zijn schot door een veldspeler op de doellijn gekeerd.

Geen wissels

Voor beide ploegen was er in de rust geen aanleiding geweest om te wisselen en gaf de tweede helft hetzelfde spelbeeld te zien. Over en weer waren er kansen. Voor onze gasten waren daar Benjamin Roemeon en  Oktay Öztürk verantwoordelijk voor, maar Mark Smith pareerde beide. Voor SteDoco waren er mogelijkheden voor Vincent Verheul en Charlton Vicento, maar ook keeper Daan Huiskamp stond steeds op de juiste plaats. Uit een goede voorzet van Vincent kopte Charlton over en een kopbal van Joran, uit een vrije trap van Benjamin van Wanrooij, werd maar net door de keeper onschadelijk gemaakt. Met nog een kwartier op de klok was er even een vervelend incident. Bryan Jongeneel kreeg een loeihard schot tegen zijn achterhoofd en ging neer. Uiteindelijk viel het gelukkig mee en kon hij na een paar minuten weer verder.

Dominant

In de laatse 10 minuten leek  SteDoCo alle schroom van zich af te gooien en ging steeds dominanter spelen. Eerst werd de goed debuterende Charlton Vicento de ruimte ingestuurd, maar oog in oog met keeper Huiskamp zag hij de bal via het been van laatstgenoemde maar net voorlangs gaan. Vervolgens waren er over en weer wat kansjes, maar de ploegen hadden zich al min of meer verzoend met een puntendeling.

Climax

Totdat de 3e minuut van de extra tijd aanbrak. Een onachtzaamheid op Ermelo’s middenveld was er de aanleiding toe dat Vincent Verheul ineens kon opstomen richting het doel van keeper Daan Huiskamp. Hij speelde deze keurig uit en zag Charlton Vicento in een uistekende scoringspositie staan, die dan ook met een simpele intikker 1-0 op het scorebord kon brengen. Wat een climax en ontlading, zowel binnen- als buiten het veld!

Volgende week reizen we naar Nijkerk, waar koploper Sparta Nijkerk de tegenstander zal zijn. Hopelijk wordt daar deze lijn doorgetrokken. Tot dan.