3e divisie 3e divisie zat

7 september 2019 15:00

Remco Schul

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo heeft op een moeizame wijze de eerste competitiepunt weten te behalen. Dit gebeurde middels een einduitslag van 2-2. E.e.a. betekent dus, dat ook de eerste competitiedoelpunten werden gescoord. Over het geheel genomen was dit een acceptabele uitslag, althans voor SteDoCo. Voor ONS Sneek zal het resultaat in eerste instantie een tegenvaller zijn geweest, want tot in de laatste minuut werd een 2-1 voorsprong verdedigd. Echter, SteDoCo kreeg middels Joran Schröder in de extra tijd een 100% scoringskans, maar de bal verdween over het doel van keeper Justin van der Dam. Dus uiteindelijk  mocht ook de thuisclub blij zijn met een gelijkspel.

SteDoCo startte zonder de geblesseerde Bryan Jongeneel, voor hem speelde Jason Wall. Bovendien had Marlon Pereira interlandverplichtingen. Hij was opgenomen in de nationale ploeg van Aruba. Voor hem speelde nieuweling Ibrahim Touré.

Bij ONS Sneek bleken een aantal “oud gedienden “ te zijn vertrokken, want namen als Ramos, De Boer, De Vries en Diteweg stonden niet meer op het wedstrijdformulier.

Uitblinker

In de eerste 20 minuten gebeurde er, afgezien van enige speldenprikken, weinig. Bovendien werd de wedstrijd tot dan toe in een vrij laag tempo gespeeld. SteDoCo had een licht veldoverwicht, maar moest steeds meer zijn meerdere erkennen in ONS Sneek. Zo ging op de rechter flank Nick Kleen zich steeds meer manifesteren. Dat kon, omdat hij van SteDoCo’s linker verdedigingsblok behoorlijk veel vrijheid kreeg. Ook achterin kreeg de thuisclub gaandeweg meer grip op onze aanvallers. Denzel Prijor was hierbij hun uitblinker.

Buitenspel

Nog voor het halfuur toonde ONS Sneek zich middels een snelle uitbraak uiterst effectief. Op links werd Jan Dommerholt de ruimte ingestuurd en diens voorzet was op maat voor Nick Burger, die de bal vrij eenvoudig kon intikken. Overigens wisten enkele SteDoCo-supporters, die op één lijn met de doelpuntenmaker stonden, met zekerheid te beweren, dat het doelpunt vanuit buitenspelpositie werd gescoord. Daarna waren de gasten enigszins van slag, want reeds na 1 minuut moest Jesse Wielinga op de doellijn redding brengen. SteDoCo pakte de draad weer op en net na het half uur had een goed opgezette aanval, uitmondend in een voorzet van Jesse, een beter lot verdiend. Nu ging de bal aan alles en iedereen voorbij. Wesley Pollemans probeerde het maar eens van afstand, maar keeper Justin van der Dam maakte de bal vakkundig schadeloos.

Irritatie

Vijf minuten voor de rust gebeurde er iets, waarvan de hele aanwezige SteDoCo-aanhang vond dat dat maar meer moest gebeuren: Debutant Ibi Touré werd hard (voor zijn en ieders gevoel te hard) aangepakt, maar de scheidrechter zag daar niets onregelementairs in. Ibi herpakte zich en ging enigszins geïrriteerd op een sportieve manier verhaal halen. Het gevolg was een herovering van de bal, een kleine solo en een hard schot, laag in de linker hoek: 1-1. Lang kon niet van deze gelijke stand worden genoten, want balverlies van Wesley Pollemans leidde er toe dat laatstgenoemde aan de noodrem moest trekken. Geel en een vrije trap op 30 meter  was het resultaat. Deze werd door aanvoerder Nick Kuipers ingeschoten: 2-1 en hiermee kwam de rust.

In de tweede helft trachtte SteDoCo de bakens te verzetten, maar vooralsnog waren de kansen voor de thuisclub. Door een actie over links kreeg Nick Kleen een uitgelezen kans om de score op te voeren, maar zijn schot verdween naast het doel. Afstandschoten van SteDoCo, door o.a. Benjamin van Wanrooij en Hayri Pinarci ,hadden geen resultaat. Kortom, het lukte de gasten niet om echt gevaarlijk te worden en bovendien kreeg de thuisclub steeds meer vat op de wedstrijd.

Wissels

Tijd om te wisselen en dat gebeurde dan ook. Kyle Doesburg werd vervangen door Bram van Eijk, die linksback ging spelen. Jesse schoof door naar de plaats van Joran Schröder, die op zijn beurt in de spits werd geposteerd. E.e.a. bracht wel enige verbetering, want steeds meer werden de voorhoedespelers bereikt, maar resultaat ontbrak nog steeds. Daarom werd ook nog Wesley Meeuwsen ingezet. Dit, ten koste van Vincent Verheul. Een goede actie van Joran strandde nog bij keeper Justin van der Dam, maar een steekbal op Jesse Wielinga  had wel resultaat, waardoor SteDoCo vlak voor tijd toch nog op 2-2 kwam.

Kansen op overwinning

Dit gaf de ploeg blijkbaar vleugels, want nu kwamen er ineens ook nog kansen op een overwinning. Wesley Meeuwsen zag zijn lob over gaan en Joran kreeg werkelijk een 100% kans om de winnende goal te scoren. Maar ook zijn vizier stond niet scherp genoeg.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 stand en konden beide ploegen hun eerste punt bijschrijven.

Volgende week speelt SteDoCo een thuiswedstrijd. Odin’59 komt namelijk op bezoek. Aanvang 14.30.