kwalificatieronde 1 BV

17 augustus 2019 18:00

Roel de Cock

Opstelling SteDoCo 1

SteDoCo speelde in de eerste kwalificatieronde voor de TOTO KNVB beker een wedstrijd in Haaksbergen, een gemeente “onder de rook van Enschede”.  Dit  24.000 inwoners tellende dorp voelde gezellig en bedrijvig aan. Bovendien is het gelegen in een mooie omgeving. De club HSC ’21, uitkomend in de Derde Divisie zondag,  was daar een verlengstuk van. Wat dat betreft was de start goed.

SteDoCo begon met een beperkte selectie, want maar liefst 6 spelers waren geblesseerd. Met slechts 2 veldspelers en een reservekeeper op de bank werd desondanks een alleszins redelijke wedstrijd op de mooie kunstgrasmat gespeeld. SteDoCo startte erg voorvarend, want binnen 12 minuten stond er al 0-2 op het scorebord en dat was, gezien de vele kansen, nog maar mager. De wedstrijd werd vervolgens gekenmerkt door afwisselend HSC ’21 en dan weer SteDoCo als bovenliggende partij, wat overigens voor het publiek een boeiend schouwspel opleverde. Uiteindelijk trok SteDoCo verdiend met 2-4 aan het langste eind en bekert dus verder.

Zoals hierboven vermeld  was de start goed, want reeds in de 3e minuut was het Vincent Verheul die Kyle Doesburg wegstuurde. Zijn schot werd nog door keeper Wouter Lankheet gekeerd, maar in de rebount kon Benjamin van Wanrooij scoren: 0-1. SteDoCo bleef de bovenliggende partij en de deze avond goed op dreef zijnde Vincent Verheul kreeg 2 dotten van kansen. Bij de eerste gleed hij uit en bij de tweede vond hij de keeper op zijn weg. Al snel daarna kon Vincent uit een voorzet van Joran Schröder scoren: 0-2. Daarna begon HSC ’21 zich te hervinden en kreeg  dan ook kansen. Na een goede actie kon Diego van der Weiden, die overigens één van de beteren van de tegenstander was, vrij voor Mark Smith niet scoren. Mark stopte de bal met de voet. De gastheren waren in die periode duidelijk de bovenliggende partij en een doelpunt voor hen kon niet uitblijven. Met nog zo’n 20 minuten op de klok voor het rustsignaal  werd er op het middenveld door meerdere spelers knullig balverlies geleden, wat uitmondde in  een vrij veld voor rechterspits Bas Postma. Zijn voorzet werd daarna keurig door Stef Ottink ingekopt: 1-2. SteDoCo wankelde en had geluk dat een afstand schot van Kelvin Veensma via de binnenkant van de lat weer het veld in ketste. Dit gebeurde zo’n 10 minuten voor de rust. Daarna nam SteDoCo het stokje weer over en al snel was het Benjamin van Wanrooij die Kyle Doesburg op maat bediende. Zijn schot trof doel en met deze 1-3 stand kon SteDoCo met een goed gevoel gaan rusten.

Na de pauze waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar een onoplettendheid in de achterhoede van de gasten zorgde er voor dat Mika Schrijver ongehinderd kon inkoppen: 2-3.  Vervolgens rook de tegenstander haar kans en zette enige druk. Echter, echt gevaarlijk werd het niet, sterker nog, SteDoCo kreeg meer ruimte, wat o.a. resulteerde in veel vrijheid voor Jesse Wielinga, maar zijn voorzet werd door Vincent Verheul hoog over geschoten.Een goede doorloopbal op Kyle Doesburg werd door laatstgenoemde op het nippertje gemist omdat de keeper er net zijn voet tussen kon krijgen. Ruim een kwartier voor het einde gooide  Vincent Verheul de wedstrijd in het slot. Vanaf de linkerkant kreeg hij veel ruimte om op te komen en van afstand krulde hij de bal in de verre hoek, een beauty!. Met deze 2-4 stand was de wedstrijd wel gespeeld, hoewel Uguz Cenk nog wel een kans kreeg om 3-4 aan te tekenen. Mark Smith redde echter bekwaam.

Met deze overwinning op zak kon de verre terugreis reis met enige  plezierige gedachten worden ondernomen: Ten eerste de 2-4 overwinning, ten tweede een over het algemeen goed gespeelde wedstrijd en ten derde de wetenschap, dat er verder kan worden gebekerd in dit TOTO KNVB beker tournooi. Hopelijk wordt een thuiswedstrijd tegen een aansprekende tegenstander geloot.