76'
90'

10 augustus 2019 15:00

Nick Smit

Zaterdag moest SteDoCo zijn meerdere erkennen in SV Spakenburg. Aan de blauwe kant van de Westmaat werd het 3-2 voor de thuisclub.

Vertrouwde namen

Adelaar koos in zijn opstelling voor Jordy Zielschot op doel, Etiën Mariana, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel en Jesse Wielinga achterin, Marlon Pereira en Hayri Pinarci op het middenveld met Joran Schröder daar vlak voor, Benjamin van Wanrooij en Vincent Verheul op de vleugels en Kyle Doesburg in de spits. De goede verstaander ziet dan dat er 9 basisspelers van vorig seizoen aan de aftrap stonden met de keeper en de spits als nieuwelingen.

Gelijkopgaand

De thuisclub, voor het tweede seizoen uitkomend in de Tweede divisie ging voortvarend van start en nam al in de 2e minuut een voorsprong door een doelpunt van Roy Castien. Balverlies van Marlon Pereira lag aan de basis van deze tegenvaller, maar een minuut later was daar meteen al de gelijkmaker. Dankzij goed storend werk van diezelfde Pereira kwam Joran Schröder aan de bal en hij krulde de bal feilloos over keeper Jordy Deckers. Prachtige goal, fout goedgemaakt, we stonden weer gelijk. SteDoCo was gelijkwaardig aan Spakenburg, maar kon helaas weinig kansen noteren. Alleen Vincent Verheul had in de 10e minuut een aardige kopkans. Aan de andere kant was er in de 24e minuut een grote kans voor Castien, maar hij miste in vrijstaande positie. Zo leek het gelijkopgaand richting de rust te gaan, maar in de 42e minuut viel de 2-1 uit de lucht, want Castien maakte zijn tweede van de dag. Hij verschalkte met het hoofd Jordy Zielschot, die zijn hand pas achter de lijn tegen de bal kon krijgen.

Wissels

Na de rust kwam Wesley Meeuwsen in het veld voor Kyle Doesburg, die in de eerste helft weinig in het spel voor kwam. SteDoCo kwam na een paar minuten in de tweede helft goed weg toen de scheidsrechter Nick Smit tot tweemaal toe geen penalty gaf. Zowel een overtreding binnen de zestien als een (vermeende) handsbal kort daarna werden niet bestraft. Van beide kanten was het spel iets minder, hoewel SteDoCo wel een aantal kansen kreeg, zoals een kopkans van Bryan Jongeneel in de 57e minuut, een kans voor Wesley Meeuwsen vlak voor doel een minuut later en in de 67e minuut een dot van een schietkans van buiten de zestien voor Joran Schröder, maar hij schoot over. Dat was het sein voor Spakenburg-coach John de Wolf om alle(!) veldspelers te wisselen, alleen de keeper mocht blijven staan. Zijn collega en generatiegenoot Frans Adelaar (ze schelen 2 jaar en 5 dagen) bracht linksback Bram van Eijk voor Joran Schröder (waardoor Jesse Wielinga de positie van Schröder overnam), gelegenheidsmiddenvelder Jesse van Bezooijen voor Benjamin van Wanrooij en rechtsback Michiel van Doggenaar voor collega-back Etiën Mariana. Ergens tussen deze wissels door schoot Argjend Selimi de 3-1 binnen.

Ingestudeerd

Het was duidelijk dat Spakenburg met 10 wissels wat frisser was, maar tot verdere goals kwam het niet voor de thuisclub. SteDoCo kon nog wel een treffer noteren, want in de 90e minuut scoorde Bryan Jongeneel de 3-2 na een ingestudeerde vrije trap van Jesse Wielinga. Meteen daarna floot de scheidsrechter voor het einde van deze leuke en interessante wedstrijd. Het was een stuk beter dan de vorige pot tegen Achilles Veen en dat is maar goed ook, want aanstaande zaterdag gaan we voor het echie naar Haaksbergen. Om 18 uur trappen we af tegen Derdedivisionist HSC ’21 (zondag) voor de KNVB-beker. Ben benieuwd welke 11 namen Frans Adelaar op het wedstrijdformulier laat zetten. U ook? Kom dan naar Overijssel om het met eigen ogen te zien of volg de wedstrijd via Twitter (@1Stedoco).