Achilles Veen 1

3 - 1

3 augustus 2019 14:30

Bernard Elissen

Zaterdag verloor SteDoCo zijn 3e oefenwedstrijd van hoofdklasser Achilles Veen. Bij rust stond het nog 1-1, maar het werd uiteindelijk een verdiende 3-1 voor de thuisclub.

Sleutelen

Frans Adelaar sleutelt in de voorbereiding aan de ideale elf, maar wordt daarbij wel in de wielen gereden door een aantal blessures, zoals die van middenvelders Jeroen Sterrenburg en Guytano dos Santos, sinds de wedstrijd tegen Lienden van aanvaller Mark Ripmeester (ex Sparta) en sinds afgelopen dinsdag van verdediger Jason Wall (ex Zwarte Leeuw), die in de wedstrijd tegen Jong RKC overigens een goede indruk maakte.

Basisspelers

Adelaar stuurde in de eerste helft 9 basisspelers van vorig seizoen het Veense kunstgrasveld op, te weten keeper Mark Smith, verdedigers Etiën Mariana, Bryan Jongeneel, middenvelders Hayri Pinarci (aanvoerder), Marlon Pereira en Jesse Wielinga en aanvallers Benjamin van Wanrooij, Vincent Verheul en Joran Schöder. Deze 9 basisspelers werden aangevuld met voorstopper Jesse van Bezooijen, die vorig seizoen weinig gespeeld heeft in verband met blessures en nieuweling Bram van Eijk, die op wat slordigheidjes na een goede indruk maakte op de linksbackpositie.

Met zoveel basisspelers van vorig seizoen in de ploeg was het eerste kwartier voor SteDoCo met kansen op de openingstreffer, maar deze treffer viel helaas na een kwartier aan de andere kant na een goede en snelle aanval van Achilles Veen. De snelle counter is duidelijk een sterk wapen van de Brabanders. Acht minuten later stelde Marlon Pereira orde op zaken door een voorzet van Vincent Verheul binnen te koppen: 1-1. In de 38e minuut kreeg Benjamin van Wanrooij nog een kans, maar hij kon net niet bij de bal. In de daaropvolgende tegenaanval moest Mark Smith redding brengen op een Veens schot en twee minuten voor rust was er een kopkans voor Joran Schröder, maar de keeper bracht redding.

Wissels

Bij het begin van de tweede helft werden bij SteDoCo de nieuwelingen en aanvallers Wesley Meeuwsen (ex OJC Rosmalen) en Kyle Doesburg (ex Hoek) ingebracht voor Jesse Wielinga en Vincent Verheul, waardoor Joran Schröder een linie naar achteren verhuisde, maar het was Achilles Veen dat in de 49e minuut op voorsprong kwam via Sen Aerts, nadat Jesse van Bezooijen pardoes de bal voor de voeten van een tegenstander kopte. Het was duidelijk dat Achilles Veen, met in de tweede helft oud SteDoCo-speler Roel de Kruijk in de gelederen, de bovenliggende en vooral gevaarlijkere ploeg was. Adelaar wisselde na een kwartier Jesse van Bezooijen en Etiën Mariana voor Wesley Pollemans (die de aanvoerdersband overnam van Pinarci) en nieuweling en rechtsback Michiel van Doggenaar (ex MVV). Deze laatstgenoemde was de ongelukkige maker van de 3-1 na een gevalletje miscommunicatie tussen hem en Mark Smith, waarna de bal in het doel hobbelde.

Wijzer

Hoewel de einduitslag en het spel in de tweede helft niet tot tevredenheid kunnen stemmen zal Adelaar ook na deze wedstrijd weer wat wijzer zijn geworden in de aanloop naar de belangrijke eerste echte wedstrijd, namelijk de eerste ronde van de KNVB-beker op 17 augustus tegen HSC ’21. Interessant is het sowieso om de nieuwelingen van Doggenaar en Van Eijk aan het werk te zien en om te zien hoe Wesley Meeuwsen en Kyle Doesburg ingepast kunnen worden, eventueel in combinatie met onze topscorer van vorig seizoen Joran Schröder. De eerstvolgende mogelijkheid om dit te testen (voor Adelaar c.s) dan wel te zien (voor ons als toeschouwers) is aanstaande zaterdag. Dan spelen we om 15 uur uit tegen Tweededivisionist Spakenburg.