86'
... (schot)

30 juli 2019 20:00

Afgelopen dinsdag kwamen de beloften van RKC Waalwijk op bezoek. SteDoCo startte met de volgende basiself: Op doel Jordy Zielschot, die tegen zijn voormalige ploegmaten speelde. Verder: Michiel Doggenaar, Jesse van Bezooijen, Wesley Pollemans, Jason Wall, Hayri Pinarci, Marlon Pereira, Jesse Wielinga, Benjamin van Wanrooij, Joran Schröder en Vincent Verheul. Guytano dos Santos, Jeroen Sterrenburg en Mark Ripmeester waren geblesseerd. Kyle Doesburg en Wesley Meeuwsen ontbraken wegens vakantie.

De tegenstander bleek een ploeg te hebben, die met een goede balvaardigheid en snelle acties nagenoeg de hele wedstrijd de bovenliggende partij was en zo een verdiende 0-4 overwinning boekte.

De gasten startten voorvarend en SteDoCo werd meteen onder druk gezet. Echter, de eerste echte kans was voor SteDoCo. Door een misverstand in de achterhoede van RKC kreeg Jesse Wielinga onverwacht de mogelijkheid om te scoren. Zijn schot ging naast. Nadat Vincent Verheul de keeper niet kon verschalken, waren het de gasten, die enige paniek in de achterhoede van SteDoCo zaaiden. In eerste instantie konden de verdediging en de keeper nog redden, maar uit de rebound werd er toch nog gescoord: 0-1. Een goede actie van Benjamin van Wanrooij bracht Jesse Wielinga in scoringspositie, maar de keeper redde. Door missers van SteDoCo bracht RKC de stand net voor rust op 0-2.

Wie dacht, dat SteDoCo in de tweede helft orde op zaken zou stellen, kwam bedrogen uit, want de tegenstander ging gewoon verder met waar het in de eerste helft was gebleven. Na een kwartier redde keeper Jordy Zielschot in een 1 op 1 situatie en 10 minuten later kwam, na een goede actie van Jason Wall, Vincent Verheul net iets te kort om te scoren. Daarna leek de vermoeidheid bij SteDoCo toe te slaan en kon de tegenstander 5- en 4 minuten voor het einde uitlopen naar 0-4.

Aanstaande zaterdag wordt om 14.30 de streekderby Achilles Veen – SteDoCo gespeeld.