Winst in het eerste oefenduel

FC Lienden 1 (Zon.)

0 - 1

27 juli 2019 14:30

SteDoCo speelde tegen een ploeg die er reeds 2 oefenwedstrijden had opzitten (2-1 verlies tegen het Groesbeekse De Treffers en een 3-3 gelijkspel tegen het Veenendaalse GVVV). In de eerste helft trok FC Lienden de wedstrijd bij vlagen naar zich toe, terwijl SteDoCo in de tweede helft licht domineerde. De wedstrijd leek in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar op het laatste moment  scoorde Joran Schröder toch nog 0-1.
Hoogtepunten uit de eerste helft waren: Na 20 minuten had Wesley Pollemans een unieke kans om de score te openen, maar de bal belandde naast het doel. Na 35 minuten had een ver diagonaal schot van een FC Lienden-speler beter lot verdiend, nu kwam de bal tegen de binnenkant van de verste paal en stuitte het veld weer in. Een paar minuten voor de rust had Jesse Wielinga een goede actie, waarbij zijn schot maar ternauwernood door de keeper kon worden gekeerd. In de rebount miste Vincent Verheul.
In deel twee kwam Joran Schröder in het veld en bestond de voorhoede weer uit die van vorig seizoen. De SteDoCo-spelers leken elkaar beter te vinden. Regelmatig werden de vleugelspitsen Vincent Verheul en Benjamin van Wanrooij aan het werk gezet, maar vooralsnog ontbrak enig rendement. Totdat Vincent vlak voor tijd werd aangespeeld. Vanaf de achterlijn bediende hij Joran op maat, die vervolgens feilloos 0-1 aantekende.

Volgende week disdag 30 juli staat een thuiswedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk op het programma, aanvang 20.00 uur.