Hoofdklasse 2

18 mei 2019 9:30

SteDoCo MO15 - De Jonge Spartaan MO15
Op de eerste échte fatsoenlijke lentedag moesten de thuis tegen De Jonge Spartaan. De laatste keer dat SteDoCo thuis moest tegen deze ploeg ontspon zich een episch gevecht waarin de Jonge Spartaan er met de winst vandoor ging (maar wij met de titel, gnagnagna).
Ook nu weer waren de teams direct aan elkaar gewaagd, met aanvankelijk een licht voordeel voor de bezoekers. Ela moest enkele keren reddend optreden maar was kansloos toen een afgeslagen corner in de 12e minuut werd ingeschoten van dichtbij: 0-1. Hierna kreeg SteDoCo zoals gewoonlijk weer grip op de wedstrijd en drong het al combinerend aan. Waarbij wat slordigheidjes helaas de flow af en toe uit het al haalden. En net toen SteDoCo leek door te drukken, sloeg de linkerspits van de bezoekers toe met een slim laag balletje: 0-2.
Bijna was het een minuut later 1-2 toen Senna goed doorging en op de keeper mikte. Maar zoals u weet: bijna raak is helemaal mis (https://g.co/kgs/mU6XBA) dus het bleef 0-2. En zo ging het een minuut later opnieuw toen Hannah na een sterke actie Julia vrij voor doel zette, maar de inzet ging rakelings naast.  Het mocht gewoon niet zo zijn.
Ondanks alles ging iedereen met een goed gevoel naar de kleedkamer. Vanavond gaat Duncan Laurence immers het Songfestival winnen, dus wat maakt het allemaal uit?
Nou, alles dus. We willen wel een goed resultaat neerzetten. Dus toch nog maar even alles op alles in de tweede helft.
Dat sprak niet direct uit het spel want het begon allemaal uiterst voorzichtig. Maar ineens ontplofte SteDoCo en stonden er 21spelers in het strafschopgebied van de Jonge Spartaan. Het leidde tot enkele zeer gevaarlijke kansen, waarbij Esmée het dichtst bij een treffer was met een bal op de lat.
Het duurde vervolgens een kwartier waarin weinig effectief gevoetbald werd voordat SteDoCo toesloeg. Senna stuurde Indy goed diep en die zette gevaarlijk voor. Bij de tweede paal sloeg Brechtje vervolgens genadeloos toe: 1-2.
En zo werd het opnieuw een epic match.
Tien minuten voor tijd ontsnapte SteDoCo aan de genadeklap toen Isa een volledig vrij voor het doel staande tegenstander toch nog wist te stoppen. Het bleef dus zeer spannend. Totdat De Jonge Spartaan razendsnel uitbrak na een SteDoCo corner. Eerst wist Ela nog knap te stoppen maar met een geweldige lange lob maakte de speelster van De Jonge Spartaan alsnog de 1-3.
Helaas helaas, geen punt voor SteDoCo in deze moeizame wedstrijd waarin in enkele periodes toch nog aardig gespeeld werd.
Volgende week sluiten we het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde SVS. Daarna valt het team een beetje uit elkaar dus wees erbij!