30 maart 2019 8:45

Onbekend

Op een tijdstip waarop zelfs de boeren zich nog eens omdraaien ipv de koeien te melken , moesten we naar Krimpen aan de IJssel voor de uitwedstrijd tegen DVC. De ochtendmist was nog maar net weggetrokken, toen werd afgetrapt op zo'n beetje het verste veld dat menselijk gezien lopend bereikt kon worden (was dit nog wel de provincie Zuid-Holland?)

Het begin was wat rommelig maar het was al snel duidelijk dat SteDoCo de (veel) betere ploeg was.
Na een kleine tien minuten viel de inmiddels toch wel verwachte openingstreffer. Brechtje trok goed voor en de wat onzekere DVC keeper liep onder de bal door. De bal viel voor de voeten van Sophie die hem in het lege doel kon tikken: 0-2 Niet veel later ging de keeper écht in de fout door een hoge bal los te laten. Brechtje was er als de kippen bij om voor de 0-2 te zorgen.
DVC kreeg wat meer controle op de wedstrijd en hield SteDoCo van het doel weg. Totdat Jasmijn een prachtig schot loste dat ternauwernood werd gestopt door de keeper. Opnieuw was Brechtje scherp en plaatste de bal in het lege doel: 0-3. Als de wedstrijd nog niet was gespeeld was dat enkele minuten later wel het geval. Julia werd getackeld in de zestien en ze benutte de terechte penalty rustig en beheerst: 0-4. Helaas miste ze in korte tijd nog een handvol goede kansen zodat SteDoCo niet verder uitliep.
In de 36ste minuut kreeg DVC nog een geweldige kans op 1-4 maar met een schitterende reflex hield Ela toch haar doel schoon.

Aan deze laatste actie ontleende DVC zelfvertrouwen want in de tweede helft waren de partijen wat gelijkwaardiger aan elkaar. Naast kansen van Hannah en Julia waren er nu ook mogelijkheden voor de thuisploeg.
Heel lang kwam er geen verandering in de stand, totdat Senna met een prachtig afstandsschot de keeper verschalkte: 0-5. En een minuut later zette Senna Julia vrij die keurig afrondde: 0-6.
Het was nu echt gedaan. Het laatste verzet van DVC was gebroken en het was nu alleen SteDoCo dat nog aanviel. Dat leidde nog tot de derde treffer van Julia, op aangeven van Hannah: 0-7. Even later draaiden ze het om en was Julia de aangever voor Hannah: 0-8. In de slotminuut redde DVC dan toch nog de eer door 1-8 te maken. Dat werd ook de eindstand.
Al met al een makkelijke overwinning en dat is wel even lekker. Even wat zelfvertrouwen opgedaan voor de rest van het seizoen. Waarin we hopelijk NOOIT meer zo vroeg op pad hoeven.