2 februari 2019 10:00

Scheidsrechter

Freek de Bruijn

Onbekend

Zaterdag was het weer zover. De meiden mochten weer de ring in of liever gezegd het veld op voor een wedstrijd. Deze keer een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland. Een mooi moment voor onze nieuwelinge Lieve om alvast een beetje te wennen voordat het competitiegeweld weer losbarst.

Koud

Het was koud en nat even over tienen zaterdagmorgen op het kunstgrasveld. We hadden net nog de staart van de wedstrijd van de meiden van de MO11-1 meegekregen, die helaas de penaltyserie verloren in de bekerwedstrijd tegen Altena/Almkerk MO11-1, een combinatieteam. Wat mooi dat wij dan zelfstandig 3 meidenteams op de been kunnen brengen, ook al is het krap met de bezetting. De bekende namen stonden op het veld. Voorin Tess, Tessa en Isa B, op het middenveld Prescious, Sophie en Fleur en achterin Nicky, Maud, Dominique en Nessa. Iris was de eerste helft onze keepster en hield keurig de nul. Lieve begon eerst nog even op de bank.

Solo

De eerste helft was duidelijk voor SteDoCo. We hadden het beste van het spel en de grootste kansen. Sterker nog, de tegenstanders konden geen enkele kans noteren. Het kon dan ook niet uitblijven dat wij zouden scoren en dat gebeurde dan ook in de 27e minuut na een prachtige solo van Prescious op links door het strafschopgebied. Met rechts passeerde ze de doelvrouw.

Keeperswissel

Na de rust was Nessa onze keepster en zij kreeg het wel wat drukker dan Iris, want de tegenstander voerde meteen de druk op. Nessa werd bij de eerste de beste aanval al getest. Ook in de 36e minuut moest ze redding brengen en dat deed ze uitstekend. Wij trokken wel degelijk geregeld ten aanval, maar er werd door de tegenstanders goed verdedigd. Wij kregen in de 38e minuut nog wel een kans, maar verder was het toch vooral wachten tot die tegengoal zou vallen en dat gebeurde dan ook in de 47e minuut. Eén van de betere speelsters van Nieuw-Lekkerland scoorde met een schot, onhoudbaar voor Nessa.

Al met al was het een leuke en leerzame pot onder de bezielende en vakkundige leiding van scheidsrechter Freek en volgende week mogen we voor het echie (het overgrote deel als MO15-2) de krachten meten tegen Achilles Veen MO15-1. Tot dan.