Blijdorp MO15-1

1e klasse 3

8 december 2018 12:00

SteDoCo MO 15 - Blijdorp MO15

Het was de hele ochtend beestenweer geweest maar toch ging de wedstrijd gewoon door. Wat dat betreft was het toepasselijk dat de tegenstander Blijdorp heette. Zou het team hersteld zijn van de veldslag bij Excelsior?

Op het moment dat de wedstrijd begon, was het weliswaar droog maar windkracht 6 maakte dat het lastig voetballen was. Met name voor SteDoCo, dat de wind schuin tegen had. Toch slaagde de thuisploeg erin het spel richting het Rotterdamse doel te verplaatsen en na 10 minuten was er een eerste gevaarlijk schot van Esmée.
Na 20 minuten kreeg SteDoCo de beste kans. Hannah kon na een slim passje van Esmée alleen op de keeper af maar ze mikte de bal precies op de keeper.
Gelukkig was het vier minuten later wél raak toen Jasmijn aan het eind van een dwingende SteDoCo-aanval de bal via een Blijdorp-been in de linker bovenhoek werkte: 0-1. Een terechte beloning voor het harde werk.
Vlak voor rust werd de voorsprong zelfs nog verdubbeld. Esmée kwam door op links en trok scherp voor. Brechtje was zeer attent bij de tweede paal en gleed de bal binnen. De scheidsrechter had de VAR niet nodig om te constateren dat de bal over de lijn was: 0-2.

Wie had verwacht dat we er in de tweede helft wel overheen zouden rollen, kwam bedrogen uit want het was Blijdorp dat het beste van het spel had in de beginfase. Gelukkig hebben we altijd nog de altijd rustige Ela in het doel staan, die de Rotterdamse doelpogingen onschadelijk maakte.
Het bleef nog behoorlijk lang 2-0 en dus spannend. Het was zaak dat die 3-0 ging vallen en gelukkig gebeurde dat ook. Julia, die de langste warming up in de geschiedenis had gehad (een hele ochtend in de turnzaal) wurmde zich langs de sterke Blijdorp-defensie en prikte binnen: 3-0.
Opmerkelijk genoeg gaven de gasten het niet op en mede door wat gemakzuchtigheid van de thuisploeg kwamen er toch weer kansen voor de bezoekers. Ela moest serieus aan de bak enkele keren maar natuurlijk toonde ze zich weer uiterst betrouwbaar.
Uiteindelijk leidde ook dit offensiefje tot niets en SteDoCo nam de controle weer over en speelde het veilig uit. De drie punten waren binnen!

De meiden hebben hiermee een reuzenstap gezet richting het kampioenschap. Dat kan worden binnengesleept in de thuiswedstrijd volgende week tegen Barendrecht. Maar laten we niet te vroeg juichen, ook in die wedstrijd moeten drie punten worden gepakt.