1e klasse 3

10 november 2018 10:00

SteDoCo MO-15 Xerxes MO-15

Na de teleurstelling van vorige week moesten de mouwen vandaag meteen weer worden opgestroopt tegen het sterke Xerxes uit Rotterdam. Het werd een lastige klus...

SteDoCo zette Xerxes wél meteen vast op eigen helft. Het leverde een eerste kansje op voor Hannah die net naast prikte. Maar na een minuut of tien kwam Xerxes wat onder de druk uit en kreeg het ook wat kansen. SteDoCo kreeg de geoliede machine van de eerste vijf wedstrijden nog niet direct aan de praat.
Sterker nog, Xerxes kreeg langzaam maar zeker de overhand. Maar voordat het echt de verkeerde kant op dreigde te gaan, maakte Esmée gelukkig de 1-0. Haar afstandsschot werd niet goed verwerkt door de keeper en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn.
Toch was Xerxes niet direct uit het veld geslagen. Het dwong kort achter elkaar drie schietmogelijkheden af die echter allemaal naast gingen. In de 25ste minuut was het dan toch raak, toen een Xerxes speelster de bal met een boogje over Ela schoot. Deze 1-1 was eerlijk gezegd wel verdiend.
Dit was duidelijk een wake up call want hierna begon SteDoCo ineens wél te combineren. Meteen werd Xerxes teruggedrongen en na een half uur resulteerde dat in een nieuwe voorsprong. Na prima aanval werd Marilyn vrij voor het doel gezet waarna ze de bal keurig tussen de benen van de keeper door binnenschoot: 2-1.
Ook hierna was de race beslist niet gelopen en moest Ela twee keer ingrijpen. Vlak voor rust creëerde SteDoCo dan toch wat rust. Dania speelde Julia prachtig aan en aan haar is zo'n kans wel toevertrouwd: 3-1.
Daarmee kwam de eerste helft ten einde. Een eerste helft die qua voetbal misschien wel de slechtste helft tot nu toe was. En dan tóch met 3-1 voor staan. Dat dan weer wel!
Verder werd het complete SteDoCo complex getrakteerd op het geluid van een Xerxes-supporter die met een stem zo hard als de scheepstoeter van een ouwe sleepboot uit de Rotterdamse haven constant riep CHANEL BUITENSPEL! Arme Chanel...

In de rust waren de pionnetjes op de goede plek gezet en daarna konden we eindelijk wat vlagen zien van het echte SteDoCo. Aanval na aanval rolde richting het Rotterdamse doel. Daarbij moest wél steeds rekening worden gehouden met de gevaarlijke counters van Xerxes.
Aan de andere kant konden wij er ook wat van: na een Rotterdamse aanval schakelde SteDoCo razendsnel om en kon Julia na een rush vanaf de middenlijn de bal in de lange hoek schuiven: 4-1. Maar nóg was de wedstrijd niet gespeeld, want kort hierna slaagde Xerxes erin een van de vele counters te verzilveren: 4-2.
Het was maar goed dat Ela hierna op het juiste moment uitkwam om de 4-3 te verhinderen anders was het nog billenknijpen geworden. Het was in deze fase sowieso weer net zo rommelig als in de eerste helft. Gelukkig zonder negatieve gevolgen. En toen Julia na een fraaie combinatie met Marilyn de 5-2 maakt, was het dan eindelijk tóch gedaan. Vlak voor tijd zorgde Dania met een hard schot in de zestien voor het slotakkoord: 6-2.

Al met al een bijzonder moeizaam duel voor SteDoCo. Maar als je in zulke duels de punten toch pakt, doe je het gewoon goed.