Smitshoek MO15-2

1e klasse 3

22 september 2018 12:00

Verslag SteDoCo- Smitshoek MO15

Na wat een eeuwigheid leek was het vandaag dan eindelijk gameday voor de meiden onder 15. Tegenstander was Smitshoek mo15. omdat we pas één oefenwedstrijd hadden gespeeld was het moeilijk in te schatten wat we van dit duel konden verwachten. Het was echter al snel duidelijk dat het team er nu al staat.
Binnen een minuut stond SteDoCo namelijk al op voorsprong door een treffer van Julia. SteDoCo was van meet af aan dominant en dat resulteerde in de achtste minuut al in de 2-0. Desiree was verantwoordelijk voor deze treffer nadat ze kort daarvoor al gevaarlijk was geweest.
Na ruim een kwartier werd het 3-0. Hannah werd na een goede actie gevloerd in de zestien, waarna Julia de toegekende penalty via de onderkant van de lat binnentrapte.
Esmee ging zich hierna steeds nadrukkelijker met het spel bemoeien En na een goed schot in het zijnet schoot ze de bal van afstand prachtig in de kruising: 4-0. deze treffer werd een minuut later gevolgd door alweer een mooi doelpunt van afstand. Desiree liet een vrije trap vanaf een meter of 25 net onder de lat in het net ploffen. Vlak voor het pauzesignaal liet Julia de ruststand van 6-0 aantekenen na een mooie run.

Van enige spanning was in deze wedstrijd dus geen sprake. Smitshoek kwam vrijwel niet over de middenlijn en als dat al eens gebeurde trad de verdediging van SteDoCo kordaat op.

In de tweede helft ging SteDoCo op dezelfde voet verder met een schot van Hannah dat maar net door de keeper werd naast getikt.
Een minuut later toch een kink(je) in de kabel: een eigen doelpunt door communicatiefoutje: 6-1. Hierna volgde een wat rommelige periode maar voordat Smitshoek dichterbij kon komen maakte Julia er in de 50ste minuut 7-1 van.
De teams waren in deze fase aan elkaar gewaagd en het was aan een redding van Ella en de paal te danken dat het geen 7-2 werd . Aan de andere kant zagen Esmee en Manon schoten door de keeper gekeerd en schoot Indy net voorlangs.
Onder de dreiging van een naderende bui hielden de teams elkaar redelijk in evenwicht waarbij SteDoCo wel de bovenliggende partij was. Uiteindelijk vielen er geen treffers meer en was de overwinning voor de thuisploeg dus een feit. De eerste drie punten zijn meteen binnen!

Voor dit nieuwe team was het wel lekker dat het een vrij gemakkelijke partij was want het is voor een deel van de meiden toch even wennen aan zo'n groot veld. Bovendien is dit natuurlijk altijd goed voor het zelfvertrouwen. We gaan dan ook met veel vertrouwen de rest van het seizoen in!