De Jonge Spartaan pakt de winst in spannende wedstrijd.

Jonge Spartaan, de MO15-1

1e klasse 3

3 november 2018 10:00

SteDoCo MO15 - De Jonge Spartaan MO15 4-5

De misschien wel beslissende wedstrijd voor het kampioenschap ging zaterdag 3 november om 10 uur van start onder koude maar verder prima voetbalomstandigheden.
SteDoCo begon zeer stroef tegen de koploper en kwam binnen drie minuten op achterstand na een verdedigende slordigheid. Het was duidelijk te merken dat de dames eigenlijk voor het eerst in deze competitie echt zware tegenstand kregen.
En hoewel de thuisploeg de zaken wat beter onder controle kreeg - waarbij met name aanvoerder Esmée met kalme acties de druk van de opponent wat verminderde - werd het in de 10e minuut 0-2 door een vreemd afstandsschot dat met een boog over Ela verdween. Dit was nieuw terrein voor SteDoCo: een achterstand zien weg te werken. Hoe zouden de meiden daarmee omgaan?
In de 15e minuut deed SteDoCo wat terug. Julia speelde Hannah goed aan. Die drong het strafschopgebied binnen en werd neergelegd. De goed fluitende Antoine gaf gedecideerd een strafschop, die onberispelijk werd binnengeschoten door Dania: 1-2.
In de 26ste minuut leek het 1-3 te worden toen de beste aanvaller van de gasten alleen op de keeper afging. Maar met een schitterende reflex tikte Ela de bal naast.
Enkele minuten later diende SteDoCo de Jonge Spartaan een zware klap toe toen Brechtje attent een fout van de keeper afstrafte: 2-2.
SteDoCo had niet lang daarna de achterstand omgezet in een voorsprong toen Dania weer eens een van haar legendarische hoekschoppen ineens in het doel liet ploffen: 3-2.
Maar de bezoekers waren bepaald niet gebroken want even later was het alweer 3-3. Het was tekenend voor de gelijkwaardigheid van deze sterke teams.
Maar uiteindelijk maakte vlak voor rust toch weer Dania het verschil. Op bijna identieke wijze draaide ze een corner ineens binnen: 4-3.
Daarmee was een ongekend enerverende eerste helft ten einde.

SteDoCo zat aan het begin van de tweede helft duidelijk beter in de wedstrijd en het drong De Jonge Spartaan sterk terug. Maar deze keer leverden drie hoekschoppen achter elkaar helaas niets op dus het bleef oppassen.
En dat bleek ook, want na een kwartier leidde een uitbraak tot de 4-4. Hoe zou dit gaan aflopen?
SteDoCo moest in ieder geval even bijkomen van deze tegenslag maar nam daarna toch weer het initiatief over. Met een batterij gevaarlijke corners tot gevolg. Maar helaas opnieuw geen treffers. Dus moest de defensie hard werken om de gevaarlijke counters van de tegenstander onschadelijk te maken. Dat kostte echter zoveel kracht dat het 5 minuten voor tijd toch mis ging en het 4-5 werd. In die stand kwam helaas geen verandering meer zodat de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.
Desondanks kan niet anders gezegd worden dan dat keihard gewerkt is. Een groot leermoment.