2 - 3

SteDoCo MO15-1

1e klasse 3

29 september 2018 11:30

De meiden van Jodan Boys waren fysiek duidelijk een maatje groter dan die van SteDoCo en dat uitte zich in een sterke start van de thuisploeg. Maar na een korte gewenningsperiode kreeg SteDoCo de zaken steeds beter voor elkaar en het was duidelijk dat meer speel vermogen in ons team van groter belang was dan het enigszins agressieve fysieke spel van de thuisploeg.
in de negende minuut werd Jodan Boys voor het eerst echt gevaarlijk maar Ela verrichte een prachtige redding. Het zou niet haar enige goede safe van de eerste helft blijven. Vijf minuten later ging Hannah goed door maar werd ze in de 16 neergelegd. Ze kreeg geen penalty en de bal in de rebound van Julia werd door de keeper gekeerd.
Na weer een goede redding van Ela kreeg SteDoCo een prima kans. Julia kwam na sterke pressie van onder meer Brechtje in balbezit, kapte haar tegenstandster goed uit en schoot keurig in de verre hoek: 0-1.
3 minuten later verrichte Ela haar fraaiste redding van de eerste helft nadat een speelster van Jodan Boys volledig vrij op haar af kwam rennen. De voorsprong bleef dus intact. Die voorsprong had nog uitgebreid kunnen worden want SteDoCo was grote delen van de eerste helft de bovenliggende ploeg. Helaas werden inzetten van Esmee en Senna gestopt zodat we met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

Aan het begin van de tweede helft golfde het spel op en neer. SteDoCo zette vol in op de aanval maar daardoor kreeg Jodan Boys meer ruimte voor counters. Uit een van die tegenaanvallen kreeg de gevaarlijkste aanvaller van de thuisploeg een vrije doorloop. Deze keer was Ela helaas kansloos: 1-1.
SteDoCo was niet onder de indruk en Esmee en Brechtje waren kort daarna al dicht bij de 1-2. Maar ook de keeper van Jodan Boys was erg goed.
Halverwege de tweede helft was daar ineens de doorbraak. Esmee stuurde Indy diep op links en die zette goed voor. Bij de tweede paal was Jasmijn goed doorgelopen om de bal hoog in de touwen te jagen: 1-2.
Nog geen minuut later ging Indy alweer goed door op links. Deze keer maakte ze het karwei zelf af: 1-3.
Daarmee was de klus bepaald nog niet geklaard. Enkele fanatieke aanvalsters van Jodan Boys bleven maar komen en dat leidde tot de eigenlijk niet meer verwachte 2-3.
Hierna brak een spannende rommelige slotfase aan waarbij het fanatieke publiek het moeilijk met de bloeddruk had. Uiteindelijk bleef SteDoCo goed overeind en mocht het een knappe overwinning bijschrijven!