2e klasse 5

29 september 2018 9:00

Het was weer een prachtige voetbaldag afgelopen zaterdag. Het zonnetje scheen, de temperatuur liep op, er was bijna geen wind en de velden lagen er goed bij, ook op het prachtige sportcomplex van GDC in Eethen.

Op tijd?

De meiden van MO13-1 kwamen op weg naar de kleedkamer (op de eerste verdieping) de tegenstanders al tegen in tenue op weg naar de warming up. Gelet op de afgelopen weken, zouden we wel eens in tijdnood kunnen komen, omdat bleek dat er best wel wat tijd gaat zitten in het omkleden en de voorbespreking. Maar al na tien minuten liepen de meiden strak in tenue, gezellig en druk keuvelend richting het achterste veld om eerst aan hun warming up en daarna aan de wedstrijd te beginnen.

Tegenslag

De opstelling was vakkundig in elkaar gedraaid door Henri en Erik en betekende dat Ismay op doel stond, Nessa, Maud, Sophie en Nicky achterin. Tess, Fleur en Jasmijn op het middenveld en Tessa, Precious en Isa T in de aanval. Op de bank begonnen Lara, Dominique en Thirza. Voordat we het goed en wel door hadden werden we  helaas overrompeld door de goede start van GDC en stonden we al na 1 minuut met 1-0 achter. Die tegenslag was het sein om scherp en fel te zijn en we waren een tijdlang minstens gelijkwaardig. Totdat in de 26e minuut de 2-0 viel na een buitenspelgeval, keurig gevlagd door Henri, maar niet gezien dan wel overgenomen door de scheidsrechter. Daar was even de teleurstelling bij ons en daar maakte de tegenstander (en dan vooral een hele goede aanvoerder van de thuisclub) optimaal gebruik van door drie minuten later de 3-0 te scoren.

Goed spel

De rust werd gebruikt om het moreel weer op te krikken en de meiden in te fluisteren (of werd er hard geroepen in de kleedkamer?) dat de koppies niet hoefden te hangen, dat ze echt wel gelijkwaardig waren en dat er vanzelf kansen zouden komen, zolang we maar met elkaar wilden knokken voor een goed resultaat. En warempel, we speelden in de tweede helft gedurfd, aanvallend en goed. Het resulteerde onder meer in de 43e minuut in een prachtige aanval die keurig werd afgerond door Nessa op aangeven van Tessa: 3-1. Er waren zelfs kansjes en kansen om de achterstand te verkleinen. Onder meer Lara liep (sprintte!) alleen op het doel af, maar zag haar goede schot gekeerd worden door een goede keepster. De eindstand kwam in de 55e minuut op het bord, na een goal van (alweer) de aanvoerder van GDC.

Trots

Al met al mogen de meiden toch weer trots zijn op dit resultaat, maar vooral op het vertoonde spel en de getoonde strijdlust. Als we de volgende keer scherp zijn vanaf de eerste seconde en de duels ingaan en een overtreding niet schuwen, dan hebben we van deze nederlaag toch weer wat geleerd en kunnen we de volgende wedstrijd wellicht een mooi resultaat behalen. Die wedstrijd is dan wel tegen Meerkerk MO13-1, een team dat bovenaan staat na een 6-1 overwinning en een 9-1 overwinning (tegen GDC!), maar we moeten niet bang zijn en met elkaar er voor zorgen dat het een mooie zaterdagmorgen wordt.